Mannen met werkstress hebben ook nog eens weinig pret in bed

imageHet is heel gemeen, maar mannen die gebukt gaan onder veel stress op hun werk en het eigenlijk niet meer aan kunnen, kunnen het in bed ook niet meer trekken……..

Dat laat Japans onderzoek van de universiteiten in Osaka en Okayama zien, waarover is gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad Maturitas.

Zij stelden vast dat mannen die onder veel druk staan, symptomen vertonen die lijken op die van de mannelijke menopauze, die ook wel andropauze of penopauze genoemd.

Dit gaat o.a. gepaard met energiegebrek, depressie, afnemend libido en erectieproblemen. Verder blijken gestresste heren ook nog eens een lagere hormoonspiegel te krijgen, waardoor hun libido nog extra daalt.

De wetenschappers bekeken de levensstijl en het gehalte testosteron van 183 mannen met een gemiddelde leeftijd van 52 jaar. Ze vonden een direct verband tussen een hoge werkdruk, een laag testosteronpeil en de symptomen van de andropauze. Meer testosteron maakt dat mannen zich krachtiger, gezonder en virieler voelen.

Er is dus maar 1 oplossing voor dit probleem: ontstressen, door o.a. veel te bewegen. Anders komt men in een vicieuze cirkel terecht. Het werkt namelijk 2 kanten uit. Een ontspannen man heeft betere seks en van goede seks ontspant men ‘op zijn beurt’ ook weer.

Onderzoek van vorige maand toonde aan dat gestresste vaders, vaak dochters verwekken die met angst- en paniekstoornissen kampen. Relax!

Lees ook:Mannen en de penopauze
Lees ook:‘Help mijn man zit in de overgang’
Lees ook:Hekel aan joggen? Ga samen uit dansen!
Lees ook:Flirten met mooie vrouwen houdt mannen scherp en gezond
Lees ook:Nogmaals: mannen zijn zieker van de griep dan vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>