Eerste vrouw werd gemaakt uit de penis van haar man

Weet je waarom een mensenman geen botje heeft in zijn penis? Omdat de eerste vrouw Eva gemaakt is gemaakt uit het penisbot van Adam.

Geloofden Joden en Christenen tot voor kort nog dat God na Adam Eva schiep uit de rib van haar man. Maar man en vrouw hebben tot op de dag van vandaag evenveel ribben. Wat dan?

Onderzoeker Scott Gilbert, hoogleraar biologie aan Swarthmore College in Pennsylvania vroeg zich af of er misschien toch een vertaalfoutje was gemaakt in de Bijbel. Zou er in plaats van het woord RIB niet het woord PENISBOT moeten staan?

Samen met Ziony Zevit, specialist in Bijbelse literatuur en Semitische talen aan de Amerikaans-Joodse universiteit van Los Angeles keek hij eens kritisch naar de vertaling van de bijbel.

De hypothese dat het bot waaruit Eva werd geschapen eigenlijk het verdwenen penisbot is werd al in 2001 gepubliceerd in een brief aan American Journal of Medical Genetics (AJMG).

In het eerste bijbelboek Genesis staat: ‘deed de Heere God een diepen slaap op Adam vallen, en hij sliep; en Hij nam een van zijn ribben, en sloot derzelver plaats toe met vlees’.

Zevit denkt dat het woord dat is vertaald als ‘flank’ ook de betekenis van ‘kolom’ of ‘paal’ kan hebben, iets wat steun biedt. En dat is precies het bot dat bij de mens ontbreekt: het bot dat de penis steun geeft, iets waarover veel andere soorten wel beschikken.

Bovendien is aan de onderkant van de penis een lijn of litteken (de perineale raphe) zichtbaar dat doorloopt tot achter het scrotum, onder aan het perineum. Zou dat wellicht de plek zijn die volgens de Bijbel is ‘toegesloten met vlees’? Met andere woorden: dan zijn vrouwen dus geschapen uit het geslachtsorgaan van de man.

Dat wordt nog een heikel punt voor die christenen die de Bijbel ‘van kaft tot kaft’ voor waarheid aannemen. Bijbel, Darwin of de oerknal? Deze aloude discussie staat weer helemaal centraal in de documentaire ‘De Schepping’ van de Duitse cineast Henry Strober ………..

Lees ook:De ideale vrouw is door mannen ontworpen
Lees ook:Bijbel zegt: ‘Gij zult overspel plegen’
Lees ook:Wow Adam Levine: The Sexiest Man Alive!
Lees ook:Mannen worden relaxed van ….. vlees
Lees ook:Deze 5 vrouwen hakten de penis van hun man eraf!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>