Vrouwen worden vals zodra een concurrente er sexy bijloopt

Vrouwen verstaan de kunst om elkaar met 1 blik van top tot teen te spotten.

Is zij slanker, mooier, aantrekkelijker dan ik of niet?

Oftwel: dames zijn in staat direct hun rivales in te schatten.

Zodra vrouwen teveel vlees van zichzelf weggeven door er bloot en/of sexy bij te lopen kunnen ze zeker zijn van 2 dingen:

1. aandacht van mannen en 2. afkeuring van de andere vrouwen……….

Psychologen van 2 Canadese universiteiten gingen na hoe groepen van hetereovrouwen reageren op seksegenotes die er ofwel conservatief ofwel sexy gekleed bijlopen.

Hiervoor werden willekeurig jonge vrouwen gekozen tussen 19 en 23 jaar. Bijna allemaal (98%) veroordeelden de sexy geklede dames, de ene nog gemener dan de andere.

De sexy look bstond uit een kort rokje, hoge hakken en een topje met diep decolleté. Bij vrouwen met lange broek en een gemiddeld T-shirt deden de proefpersonen veel minder of helemaal niet vals.

De reacties van de vrouwen werden gefilmd en achteraf geanalyseerd door een jury van 13 vrouwen. De reacties van de dames werden op een ‘bitch-schaal’ gelegd en waren volgens onderzoeker Tracy Vaillancourt voor de hand liggend.

Een aantal reacties die hoog scoorden op de schaal van bitchy zijn: “Oh, haar borsten kunnen er ieder moment uitbarsten” of “Ja, die is klaar om haar professor te bespringen”.

Wanneer de sexy geklede vrouw de kamer binnenkwam werd ze van top tot teen bekeken en van zodra ze de ruimte verliet, lachten bijna alle dames haar op hysterische wijze uit.

Tracy legt uit dat evolutie hier verantwoordelijk voor is: “Vrouwen kunnen het niet uitstaan als een concurrente seks uitstraalt en het zomaar beschikbaar stelt. Zulke sexy vrouwen bedreigen de machtspositie van de groep. Daarom is strategie om seksegenotes te straffen die de regels doorbreken.”

Ze vervolgt: “Hoewel we leven in een moderne tijd, reageren we nog altijd zoals vroeger. Het is een instinctief reactiepatroon op mensen die sociale regels aan hun laars lappen, zeker als het de groep zou kunnen bedreigen.”

De resultaten kwamen dan ook helemaal overeen met de voorspellingen van de onderzoekers: “Vrouwen zijn opvallend intolerant tegenover aantrekkelijke, sexy leeftijdsgenoten”. Tracy Vaillancourt gaat nog een stapje verder door te concluderen dat het dus vrouwen zijn die de seksualiteit bij elkaar onderdrukken.

Lees ook:Wat als zij meer seks wil en hij zegt continu ‘nee’?
Lees ook:De pil vermindert libido, emoties en empathie bij vrouwen
Lees ook:Mannen: draag róód. Je wordt er onweerstaanbaar van!
Lees ook:Een stabiele relatie maakt stressbestendiger
Lees ook:Limburgs stel wordt na TV-oproep voor eicel overspoeld met reacties

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>