Wat als zij meer seks wil en hij zegt continu ‘nee’?

Een artikel in de Wall Street Journal van een paar weken geleden over seksloze huwelijken, veroorzaakte nogal wat opschudding.

Zeer stereotypisch werd uitgegaan van de ‘altijd wel willende man’ en de ‘frigide vrouw’. De ondertitel luidde dan ook: ‘Wat als hij meer wil en zij zegt nee?’.

Tracy Clark-Flory van Salon deed een oproep voor vrouwen die in relaties het omgekeerde meemaken en haar conclusies zetten de wereld op z’n kop…….

“Ik werd overstelpt met reacties en veel van deze vrouwen wilden me in contact brengen met alleen maar meer vriendinnen die dezelfde verhalen over seksuele ontevredenheid hebben. Uiteraard is er een groot verschil in wat als weinig seks ervaren wordt. Terwijl de ene zich stoorde aan een ex die niet meer dan 4x per nacht wilde, klaagde een andere vrouw dat 2x per week toch echt wel te weinig is. Er was zelfs een dame die het aantal vrijpartijen van haar 3-jarig huwelijk op 1 hand kan tellen.”

Tracy wil het duidelijk stellen: “Ik wil niet beweren dat mannen het ‘√©chte’ probleem zijn. Ik wil gewoon aantonen dat sekstekort geen puur mannelijke of vrouwelijke aangelegenheid is, maar een menselijke.”

Ook de Huffington Post deed een oproep voor hun vrouwelijke lezers met de vraag of ze ooit een relatie hadden, waarin hun seksuele behoeftes niet overeenkwamen met die van hun partner.

Het regende ook daar reacties. Van 25 tot 65 jaar, single, in een relatie of getrouwd: vrouwen schreven hoe zij worstel(d)en met het feit dat ze meer seks willen dan hun partner.

Een aantal van de uitgebreide reacties plaatste de Huffington Post op hun site. Heel duidelijk is dat de stereotypes niet meer opgaan. Net als wij dit weekend al op relatie.blog schreven: bij veel mannen lijkt het hebben van de zaak toch vaak het einde van het vermaak.

Lees ook:Limburgs stel wordt na TV-oproep voor eicel overspoeld met reacties
Lees ook:Veel vrouwen gaan vanaf vandaag vreemd!
Lees ook:Wat is belangrijker: een orgasme of verliefdheid?
Lees ook:Vrouwen worden vals zodra een concurrente er sexy bijloopt
Lees ook:Mannen vallen voor vrolijke vrouwen. Vrouwen willen liever een knorrepot

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>