Je grootste liefdesrivaal is de smartphone van je partner

Niet Miss Nederland, ook niet Rihanna en zelfs Rosie Huntington-Whiteley is niet de grootste concurrente van een vrouw waar het haar partner betreft.

Maar andersom geldt voor mannen ook: niet George Clooney, maar liefdesrivaal numero uno is de smartphone……

Dat blijkt uit een enquête in opdracht van verzekeringsmaatschappij Sheila’s Wheels, wat resulteerde in het ‘Tech-iquette Report’.

1 op de 8 volwassenen besteedt meer tijd aan zijn gsm dan aan gesprekken met de geliefde. Vooral veel mannen worden opgeslorpt door hun gadget, want zij houden hun telefoon 17 uur per dag binnen handbereik. Vrouwen zijn iets minder verslaafd met 15 uur per dag bereikbaarheid. 18% van de mannen en 16% van de vrouwen gaf ook toe ze ‘s nachts naast hun gsm slapen.

Zelfs tijdens een avondje uit spenderen de meeste mensen ongeveer 48 minuten aan hun telefoon. Gemiddeld versturen ze 3 e-mails, 12 sms’jes en 2 foto’s. Daarnaast posten ze ook nog eens 3 berichten en 2 statusupdates op Facebook en/of Twitter.

Ruim eenderde bekent dat ze regelmatig sms’en of e-mailen tijdens een gesprek met een vriend of partner. 27% houdt zijn gsm dan weer voortdurend in de gaten tijdens een etentje of een film.

Ten slotte zei maar liefst 90% van de ondervraagde volwassenen dat ze hun mobtel zouden opnemen tijdens een sociale gelegenheid. “De verslaving aan onze smartphones eist zijn tol in ons sociale leven”, aldus Jacky Brown, woordvoerster van de verzekeringsmaatschappij.

Lees ook:Als je pikante mailtjes of sms’jes van je man onderschept
Lees ook:Over seksproblemen praten we niet met onze partner
Lees ook:Helft van de stellen deelt inloggegevens, pincodes en wachtwoorden
Lees ook:Braak: ‘Na 5 jaar nog even gelukkig met m’n hubby’
Lees ook:Social Media vormen de belangrijkste reden tot relatiebreuken

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Je grootste liefdesrivaal is de smartphone van je partner

  1. leenvr

    Onbereikbaar is ook onbereikbaar als een dierbare in nood is!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>