Braak: ‘Na 5 jaar nog even gelukkig met m’n hubby’

Afgelopen week schreven we reeds over de zogenaamde Facebook-depressie.

Het lijkt haast wel of mensen op sociale netwerken zitten om anderen te laten zien hoe happydepeppie ze wel niet zijn, terwijl er zoveel schone schijn is.

Gruw jij dus ook van statusupdates als ‘Na 5 jaar nog altijd even gelukkig met mijn hubby’?

Je bent niet de enige…….

Zo blijkt uit onderzoek van Professor Benjamin Le van Haverford College in Pennsylvania, waarover is gepubliceerd in het blad ‘Science of Relationships’.

Meer dan 200 mensen in een relatie gaven toegang tot hun Facebookprofiel. Ruim een kwart heeft een profielfoto met zijn of haar partner en 70% vermeldt de relatiestatus.

Er werd aan proefpersonen gevraagd om op basis van de Facebookprofielen in te schatten hoe tevreden en betrokken elke persoon in zijn relatie was.

Van degenen die met hun partner op hun profielfoto stonden en hun relatiestatus deelden, werd gedacht dat zij een betere relatie hebben. Dat bleek ook te kloppen.

Maar vervolgens creëerden de onderzoekers een reeks bedachte Facebookprofielen, waarbij sommigen nogal erg melige statusupdates deelden als ‘Ik hou zoveel van je dat ik het niet aankan’.

Daarnaast werden er ook meer onpersoonlijke updates gedaan als ‘Ik hou van mijn vriendin’ of ‘Ik ben mijn gsm kwijt’. Zo werd bevestigd dat we denken dat mensen die hun liefde openbaar maken op Facebook een betere relatie hebben. Maar verrassender is dat de wie veel over zijn of haar liefdesleven onthult het minst populair is.

Hoewel je liefde via Facebook verklaren goed kan zijn voor het ego van je partner, is dit vaak niet goed voor je eigen populariteit. Blijkbaar zijn mensen die melige berichten over hun partner op Facebook, Twitter of Instagram zetten het minst populair op sociale media.

Lees ook:Maak regelmatig eens een relfie, dat is een relatie-selfie
Lees ook:Facebook-’vrijgezellen’ voor bijna de helft toch echt gebonden
Lees ook:Vrouwen hebben de macht op Facebook
Lees ook:Online dumpen: lekker makkelijk!
Lees ook:Moderne kwaal: de Facebook-depressie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>