Toch maar blijven dromen over die onbereikbare liefde

Ik word weleens geïrriteerd wanneer ik volwassen vrouwen of mannen tegenkom die serieus mijmeren over een relatie met een bekend iemand of een andere onbereikbaar persoon.

Het schijnt echter heel verklaarbaar te zijn waarom mensen blijven dromen over een onbereikbare liefde.

Het is net zoiets als die auto die je jezelf niet kunt permitteren en zelfs supermarktprodukten waar je moeite voor moet doen om bij te kunnen………..

Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek van de University van Chicago.

Er is een overeenkomst tussen de hoeveelheid moeite die we ergens voor moeten doen en de mate waarin we datgene vervolgens waarderen. En of dat nou om een persoon of product gaat, blijkt niet zo gek veel uit te maken.

In een van de onderzoeken werd mannen gevraagd zichzelf in te delen in een groep die het best past bij hun persoonlijkheid. Er kon gekozen worden uit de groep ‘best wel verlegen’ of de groep ‘gladde prater’. Beide groepen kregen foto’s van mooie dames voorgeschoteld om te beoordelen. Een aantal foto’s waren vervaagd en een aantal waren glashelder.

Het blijkt dat de verlegen mannen de meisjes op de scherpe foto’s mooier vinden. De gladde praters daarentegen hebben voorkeur voor de vervaagde foto. Met andere woorden; zij moesten meer moeite doen om de foto goed te bekijken.

En dat is volgens de onderzoekers precies hetzelfde mechanisme waarmee we een product kiezen dat achterin het schap van de supermarkt ligt. Als je er meer moeite voor moet doen, wordt het dus meer waard.

En op een ochtend word je wakker en dan is datgene wat onbereikbaar leek gebeurd. Je bent met George Clooney getrouwd. Het is een commercial van een Noorse bank die afsluit met de tekst: ‘Sommige mensen hebben geluk, voor anderen is sparen misschien verstandig’…

Lees ook:Halfnaakte vrouwen zien we als een object, niet als een persoon
Lees ook:Vrouwen met haar op hun borst(en)
Lees ook:Mannen krijgen slappe knieën van mooie vrouwen
Lees ook:Verwerk je scheiding met Beyoncé!
Lees ook:Gaydar bestaat niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Toch maar blijven dromen over die onbereikbare liefde

  1. Pingback: Daniel Craig is dol op besnorde vrouwen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>