Eureka: wetenschap ontdekt dat er biseksuele mannen bestaan!

Soms zijn wetenschappers wel hele taaie jongens en meiden hoor.

Tot nu toe had namelijk geen enkel officieel onderzoek bevestigd dat er zoiets bestond als mannen die zowel van seksegenoten als van vrouwen opgewonden kunnen worden.

Eureka! Het is 2011 en toch eindelijk bewezen: de bi-man bestaat!

Dat melden onderzoekers van de Northwestern University of Illinois.

Uit eerdere onderzoeken kwam naar voren dat de biseksuele man niet bestaat. In 2005 nog concludeerde de wetenschap dat het onmogelijk was voor mannen om van beide geslachten opgewonden te raken. Zo werd mannelijke biseksualiteit afgedaan als een illusie.

De methode die gebruikt werd bij de onderzoeken waarop de wetenschappers uit 2005 zich baseren, is vergelijkbaar met de methode van het recente onderzoek  de van de Northwestern University of Illinois . Het verschil zit in de strengere selectie van proefpersonen tijdens het laatste onderzoek.

6 jaar gelden raakten ‘biseksuele’ mannen slechts opgewonden bij beelden van of alleen vrouwen of alleen mannen, maar niet bij beide. Nu bestudeerden ze honderden mannen, die zichzelf hetero-, homo- of biseksueel noemden. Een voorwaarde voor de biseksuele mannen was dat ze minimaal 2 relaties met een man en 2 met een vrouw moesten hebben gehad.

De 3 groepen moesten kijken naar erotische beelden waarin zowel vrouwen als mannen voorkwamen. Tijdens de vertoning werd hun opwinding gemeten. En jawel hoor: het blijkt dat zowel beelden van mannen als vrouwen opwindend zijn voor de biseksuele heren.

“Voor biseksuele mannen zijn de resultaten waarschijnlijk niet verrassend”, aldus onderzoeker Allen Rosenthal. “Maar deze studie is een bevestiging voor hen die zich niet begrepen voelden door eerdere onderzoeken en het idee hadden dat de wetenschap hen niet steunde.”

Lees ook:Als je niet ontbijt tijdens zwangerschap, krijg je eerder een meisje
Lees ook:Oogpupil verraadt of een man hetero of homo is
Lees ook:Partners moeten elkaar 3x per jaar een rapport geven
Lees ook:Tweederde van actief biseksuele vrouwen heeft vaste relatie met man
Lees ook:Bi-seksuelen komen moeilijker uit de kast dan homo’s en lesbo’s

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>