Pas toch op voor de man met een brede kop!

Altijd levensgevaarlijk natuurlijk: dit soort koppen boven een bericht.

Maar bepaalde lichamelijke ontwikkelingen lopen tijdens onze ontwikkeling in de baarmoeder gelijk op met de ontwikkeling van verbindingen in en naar onze hersenen.

Mannen met een relatief breed gelaat zouden zich over het algemeen machtiger voelen en daardoor bij onderhandelingen gemiddeld 3x zo vaak liegen als mannen met een smaller gezicht………..

Dat meldt ‘The Independent’ op basis van een onderzoek aan de Universiteit van Wisconsin-Milwaukee. De resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Proceedings of the Royal Society B.’

De wetenschappers lieten 192 economie-studenten via e-mail met elkaar onderhandelen over een fictief stuk land. De ‘proefkonijnen’ werden af en toe op een subtiele manier gestimuleerd om hun concurrenten te bedriegen.

Mannen met een breed gezicht bleken veel vaker op deze suggestie in te gaan dan die met een smaller gelaat. Bij vrouwen werd er geen verband gevonden tussen de breedte van haar gelaat en minder ethisch gedrag.

Volgens hoofdonderzoeker Michael Haselhuhn is de breedte van het gezicht bij mannen evolutionair gezien een positief teken van agressiviteit en zelfzuchtig gedrag. “Die karaktertrekken zijn belangrijk wanneer je met anderen strijdt om voedsel en andere voorzieningen.”

Niet alle mannen met een brede kop moeten nu gewantrouwd worden. “De breedte van het gezicht is slechts een van de vele factoren die van invloed zijn op het gedrag”, aldus Haselhuhn. Voorts kun je het ook positief bekijken. Toen dezelfde criteria werden losgelaten op profielen van de meest sucesvolle managers uit de Fortune 500, bleek dat mannen met een breed gezicht ook vaker aan de top van een succesvol bedrijf staan.

Lees ook:Man met brede kop populair bij vrouwen, maar niet voor eeuwig
Lees ook:Vrouwen krijgen na vruchtbare leeftijd weer slanke heupen
Lees ook:Een (on)gelukkige jeugd is bij volwassenen van hun gezicht te lezen
Lees ook:Vrouwen tikkie ‘groener’ dan mannen
Lees ook:Waarom een man voor een lange vrouw valt, of juist voor een kleine

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>