Zogenaamde echte kerels kluiven karbonade, fijne heren gaan voor vis en tofu

Het is maar wat je onder een man verstaat. Wat dat betreft is onze Nederlandse taal rijk aan synoniemen die direct een bepaald gevoel opleveren.

Zo zijn daar: goser, vent, heer en kerel. Vooral die laatste benaming wordt gebruikt om aan te geven dat het échte mannen zijn: geen homo’s of verwijfde mannen.

Nou nou. En daar zit net de kneep. Ook bij onderzoeksuitslagen.

Zo blijkt nu uit Brits onderzoek dat men vindt dat echte kerels geen vegetariërs zijn. Dan is het natuurlijk maar de vraag wat je onder een echte kerel verstaat.

Droom je van een Gerrie Tokkie bij je onder de wol of dagdroom je lekkerder door over Richard Gere en Brad Pitt? Die laatste 2 zijn namelijk vega…………..

Onderzoek aan de University of British Columbia geeft aan dat echte machomannen hun tanden in een gebraden beest zetten. Wat de beweegredenen van een niet vleesetende man ook mogen zijn: weinig dames zijn onder de indruk, beweren zij.

Aan honderden jongeren werd gevraagd om fictieve medeleerlingen te beoordelen aan de hand van hun persoonlijkheidstrekken. De vegetarische karakters kregen een deugdzamer stempel opgeplakt. Ook werden ze als minder mannelijk gezien.

Volgens onderzoeker dr. Steven Heine lijkt vlees onlosmakelijk aan mannen verbonden. “Vlees wordt door de geschiedenis heen gelinkt aan macht en privileges. Een must voor de adel en een zeldzame traktatie voor de boeren. Door geen vlees te eten, lijkt een man zich te ontdoen van zijn macht, status en mannelijkheid. De vegetarische mens wordt gezien als een meer principiële, maar minder mannelijke tegenhanger van de carnivoren.

Gelul natuurlijk, om maar eens een vegetarische term te gebruiken. Lees deze lijst vega’s er maar eens op na.

Volgens eerder onderzoek beschikken bewustere eters over andere, aantrekkelijke eigenschappen. Vegetariërs worden gezien als pacifistisch, gewichtsbewust, ruimdenkend en liberaal. Fastfoodlovers daarentegen zijn pafferig, patriottisch, pro-nucleair en conservatief.

Vegetarische vrouwen hebben totaal niet te klagen. De mannen staan voor hen in de rij!

Lees ook:Carnivoren willen niet daten met vegetariërs. Andersom wel..
Lees ook:Mannen willen bloed eten
Lees ook:Effe doorbijten: de voordelen van een vegetarische partner
Lees ook:Mannenvlees in overvloed voor vrouwen die dierenvlees mijden
Lees ook:Vlees is seks; daarom houden mannen ervan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>