Vrouwen zijn gemaakt om te …………. praten

Vaak wordt aangenomen dat mannen verstaanbaarder zijn dan vrouwen. Het tegendeel is waar. Vrouwen zijn zelfs als ze fluisteren beter te volgen dan mannen. Omdat ze ‘gemaakt’ zijn om te spreken…………..

Dr. Bart De Boer, onderzoeker Fonetische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, bestudeerde in welke mate het strottenhoofd onze uitspraak beïnvloedt. Met behulp van een computermodel van het menselijk gehoor mat hij hoeveel verschillende klanken een mens kan maken. Zo ontdekte hij dat een vrouw beter gebouwd is om duidelijk te kunnen praten.

Volgens De Boer heeft dat te maken met de positie van het strottenhoofd. Dat zit bij vrouwen op de ideale hoogte waardoor ze zich uiterst verstaanbaar kunnen uitdrukken. Mannen zitten anatomisch anders in elkaar en hebben een lager gelegen strottenhoofd. Daardoor hebben ze een zware stem die bedoeld is om andere mannen te imponeren. Articuleren lukt mannen echter iets minder goed.

Bij apen ligt het strottenhoofd nog weer hoger dan bij mensen-vrouwen. Daardoor zijn zij niet in staat tot echt spreken, maar slechts tot klanken maken. De theorie dat het menselijk spraakkanaal optimaal is, is een oud idee, maar tot nu toe werd ~zonder bewijs~ aangenomen dat die bij de mannen het beste is. Bart de Boer, bewijst met zijn onderzoek dus dat het strottenhoofd van vrouwen in het ideale midden ligt om gearticuleerd te kunnen spreken.

Zijn bevindingen zijn deze week online gepubliceerd in het Journal of Phonetics.

Lees ook:Gorillaman Jambo en bonobovrouw Jill leren je verleidingskunsten!
Lees ook:Eind 20 is de ideale leeftijd om te trouwen
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw Tom verstopt zich
Lees ook:Vrouw huurt villa om in datingshow aan de man te komen
Lees ook:Oerinstincten van de liefde: hoe apen en mensen hun partner vinden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen zijn gemaakt om te …………. praten

  1. Pingback: Vrouwen praten MINDER en gevarieerder dan mannen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>