Hij is een Zij: Arie Boomsma volgt transseksuelen

TransgendersNederlandVanaf 7 januari gaat Arie Boomsma een nieuw programma presenteren bij de KRO.

Het programma heet Hij is een Zij, waarin hij 5 jonge mensen volgt die in het verkeerde lichaam zijn geboren en een lange weg te gaan hebben om van vrouw man te worden of andersom.

Dit maakte Arie Boomsma zelf bekend via Twitter.

Op Instagram laat hij alvast een foto zien van Arjon, hij was eerst een vrouw.

Boomsma volgt hem om een goed beeld te geven van hoe het leven van een transgender er echt uit ziet.

‘Hij is een Zij’ telt 7 afleveringen waarin Freddie, Mick, Sophie, Arjon, Martin en Bo centraal staan.

Bo staat bijvoorbeeld nog helemaal aan het begin van haar transitie van man naar vrouw en hoopt snel te mogen beginnen met geslachtshormonen, Arjon daarentegen maakt zich klaar voor de geslachtsveranderende operatie, waardoor hij definitief een man wordt.

Arie Boomsma volgt de jongeren niet alleen gedurende het medische traject, maar ook in hun dagelijks leven met de daarbij behorende vooroordelen, teleurstellingen en (on)begrip. Maar vooral ook de overwinningen. Want wanneer vertel je bijvoorbeeld aan je klasgenoten dat je transgender bent? Hoe ga je om met reacties van collega’s of vrienden? En hoe vul je je leven opnieuw in na de geslachtsverandering?

Transgenders hebben onvrede met het lichaam waarin ze geboren zijn. Ze voelen zich van binnen anders dan hun uiterlijk doet vermoeden. Na hun coming-out kunnen ze eindelijk gaan worden wie ze zijn. Een moeilijke weg met vaak vele hindernissen. Waarom kiezen ze dan toch voor deze weg?

Sophie: “Transgender zijn is als buiten de lijntjes tekenen, je krijgt te horen dat het zo niet hoort, maar het kan wel gewoon. Daar word ik vrolijk van, want het is de enige manier waarop ik mijzelf kan zijn en dat voelt nou eenmaal goed!”

Martin: “Don’t dream your Life, Live your Dream. Hiermee wil ik duidelijk maken dat je moet doen waar jij jezelf goed bij voelt. Ga je dromen achterna en laat ze uitkomen.”

Bo: “Ik heb me altijd al zo gevoeld zoals nu. Het gevoel dat je vrouw bent. Iedere ochtend doe ik erg mijn best om er zo vrouwelijk mogelijk uit te zien, het is meer dan een verkleedpartij.”

Arjon: “Sinds de laatste operatie klopt het voor mij en ben ik ongelofelijk trots op mezelf!”

‘Hij is een Zij’, vanaf dinsdag 7 januari 2014, 7 weken lang om 21.50 uur bij de KRO op Nederland 3.

Lees ook:Arie Boomsma voor zowel mannen als vrouwen woest aantrekkelijk
Lees ook:Vandaag is het Paarse Vrijdag!
Lees ook:Louisa & Rosanna: een transgender bruiloft
Lees ook:Bastiaan & Tooske Ragas gaan huwelijken redden bij de EO
Lees ook:Wat ‘alle dagen seks’ met je relatie kan doen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>