KRO’s 16e seizoen Memories: wat zit die liefde van toen toch diep!

LoveFromThenAnita Witzier presenteert vanaf vanavond een 16e (!!) seizoen van MEMORIES. Vooral de eerste liefde in een mensenleven is er een om nooit te vergeten.

Maar ook kortdurenede vakantieromances en verboden liefdes blijven mensen vaak hun hele leven bezig houden.

Vanavond weer 3 van deze heerlijke liefdesgeschiedenissen…….

Jan-Willem zoekt Katalin
Aan het Balatonmeer in Hongarije begint de liefde tussen de 19-jarige surfdude Jan-Willem en de 17-jarige Hongaarse schone, Katalin. Zij is behalve knap, spontaan en pittig en Jan-Willem is verkocht. Na een romantische vakantie blijven ze elkaar zien. Jan-Willem en Kati slenteren hand in hand door de wereld achter het IJzeren Gordijn en beleven beiden hun eerste grote liefde. Maar de schoonheid van Kati ontgaat andere mannen niet en zij blijkt gevoelig voor deze aandacht. Als ze op een vakantie in Griekenland toevallig en oude schoolvriend tegenkomt en bij hem achterop de motor springt en Jan-Willem verloren achterlaat, knapt er iets bij hem. De relatie loopt stuk. Nu 30 jaar later wil Jan-Willem Kati graag weer zien, niet wetende dat haar leven een dramatische wending heeft genomen.

Mirjam zoekt André
‘Wow!’ dacht de 13-jarige Mirjam toen ze in de zomer van 1981 André voor de eerste keer zag. Op een gereformeerd jeugdkamp op een camping in Hulshorst ervaren ze hun eerste liefde. Ze zijn zo klef dat de jeugdleiding ze vraagt of het wat minder kan en als beloning mogen ze dan 5 minuten zonder toezicht het bos in. Na die zomer loopt hun prille liefde stuk, maar ze blijven jaren bevriend. Maar dan emigreert André naar Canada. Mirjam vindt het te moeilijk en blijft weg bij zijn afscheidsfeestje. Op de brieven die ze daarna schrijft, krijgt ze geen antwoord. Wil André haar niet meer zien?

Dieter en Ursula
Voor dit verhaal reist het team af naar het Duitse Thüringen. Ze hebben afgesproken met de Duitse goudzoeker Dieter. Deze 75-jarige fanatieke amateur archeoloog onderwijst hen enthousiast in de techniek van het goud zoeken en vertelt zijn dierbare herinneringen aan de Nederlandse Ursula. Als 17 jarige jongen verliest hij zich in de ogen van de mooie jonge vrouw. Zijn verliefdheid inspireert hem tot brieven vol gedichten. Als Dieter een doosje krijgt waarin Ursula de dierbare gedichten en foto’s heeft bewaard, raakt Dieter overmand door emoties.

‘Memories’, maandag 4 november 2013, 21.15 uur, bij de KRO op NED 1

Lees ook:Willem Alexander heeft nog 90 dagen voor een echte koningsbaard
Lees ook:Na 4 maanden verkering op vakantie…
Lees ook:Boer Zoekt Man Willem wordt reisleider op Lesbos
Lees ook:Willem & Mien: 65 jaar een paar en ze vinden mekaar nog steeds mooi
Lees ook:Secretaresses over hun relatie met een bekende baas

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>