Willem & Mien: 65 jaar een paar en ze vinden mekaar nog steeds mooi

willem&mienkesselIn de categorie ‘liefdeslessen van gevorderden’ vandaag het verhaal van Willen & Mien.

Respectievelijk 88 en 87 jaar oud.

65 jaar getrouwd zijn ze en nog steeds zien ze mekaar ‘zo geerne’…..

Een artikel uit het Brabants Nieuwsblad voor een positief begin van de nieuwe week.

Zij vindt zijn lach en ogen zo mooi, nog altijd. Samen zijn ze 65 jaar getrouwd en nog steeds verliefd.”Het is een andere liefde dan vroeger”, zegt Willem Kessel uit Oud Gastel eerlijk. Me dunkt, na 65 jaar.

Mien heeft het over geven en nemen als het geheim van een huwelijk dat zo lang duurt en waarin de liefde ieder heibeltje overwon. Mien & Willem trouwden in oktober 1944, daags voor de bevrijding van Oudenbosch. Ze gingen te voet naar de kerk, uit angst dat de Duitsers er met de fietsen vandoor gingen.

Na het huwelijk stonden 3 groene legerauto’s op het erf van Willems ouders. Of mevrouw vlees wilde braden voor de groep Duitsers die op de vlucht was voor de bevrijders. Mien weet het nog goed.

“En ‘s avonds moesten we de schuilkelder in, toen we daar de volgende ochtend uit kwamen, liepen de bevrijders bij ons door de straat.”

Maanden daarvoor had Willem Mien ten huwelijk gevraagd. “Gewoon op haar verjaardag. Zullen we trouwen?, vroeg ik en zij zei ja.” Willem Kessel leerde Mien van Sundert kennen toen zijn broer met haar zuster trouwde. Hij bracht Mien steeds de groeten over, al had hij een tijdje verkering in Wouw.

“Ik zag hem steeds voorbij fietsen, zo’n lange tocht naar dat meisje in Wouw. Ik had medelijden met hem”, grapt Mien over het moment dat de twee verkering kregen.

Want in werkelijkheid sloeg er een vonk over die het liefdesvuurtje nog steeds laat branden. Al die jaren later maken ze het goed. Al gaat de conditie van Willem achteruit en laat het zicht van Mien te wensen over.

“We helpen en steunen elkaar, anders komen we niet overeind. We blijven rustig en kalm, alles op z’n tijd, meer hebben we niet nodig”, zegt Willem die regelmatig verzorging ontvangt. “Ik heb het nog nooit zo goed gehad, ze komen me van alle kanten helpen; wassen, poetsen, steunkousen aan- en uittrekken.”

Over de dood willen ze niet nadenken, ze hebben het er samen nooit over, al zijn ze zich bewust van hun leeftijd.

Willem: “Ik lees het elke dag in de krant. Mij kan het ook gebeuren, ik leef op medicijnen, anders was ik er niet meer.”

Mien: “Als de dood komt, dan komt hij, ik denk daar liever niet over na.”

Lees ook:Willem Alexander heeft nog 90 dagen voor een echte koningsbaard
Lees ook:Net als Willem Alexander & Maxima: 10 jaar getrouwd en nog steeds stikverliefd
Lees ook:De houdbaarheidstermijn van een huwelijk is 11 jaar
Lees ook:10 jaar na de traan van Maxima, kun je aan dé koninklijke tafel trouwen
Lees ook:Zie jij de bruid reeds? Nee, ze deed zojuist een crashdieet!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>