Secretaris van de paus is de George Clooney van het Vaticaan

Normaal is de cover van het glamoureuze tijdschrift Vanity Fair weggelegd voor mooie celebs, maar de Italiaanse editie maakte een uitzondering op deze regel.

Niet de echte George Clooney, maar een look-a-like die zich met het reilen en zeilen van de bijna af-paus bezighoudt: diens privésecretaris Georg Gänswein.

Want, aldus het tijdschrift, het is geen zonde om knap te zijn………….

Reeds bij de aanstelling van Joseph Ratzinger tot paus Benediktus XVI in 2005 viel zijn 56-jarige secretaris op door zijn goede looks.

Vooral de Italiaanse vrouwen wisten de Duitser goed te smaken en gaven hem al snel de bijnaam “Bel Giorgo”.

Er volgde een eigen website en een Facebookpagina. Dat hij dan op de cover van Vanity Fair verscheen, is daarom niet zozeer een verrassing. Wel de internationale weerklank die de “cover boy” nu te verwerken krijgt.

Het leek alsof de internationale media niet genoeg kregen van de man met de geweldig blauwe ogen. De cover werd alom besproken, van algemene nieuwssites en celebritysites tot religieuze sites.

Zo schreef New York Daily News: “Vergeet George Clooney. De Italianen hebben een nieuwe hunk om van te kwijlen. En deze heeft zelfs een band met God. Katholieken daar worden gaga van de leuke looks van Ganswein, alsof hij een filmster is” en RTL France sprak van “een droom van een priester”.

Volgens Daily Mail zou hij ooit, tijdens een interview met Radio Vaticana, gezegd hebben, naar aanleiding van zijn looks: “Door iemand oppervlakkig te beoordelen zal je niet ontdekken hoe hij vanbinnen is.”

Maar dit liet vrouwelijke fans niet na om op verschillende internetforums zich toch even, uiterlijk-gewijs, te laten gaan. Een selectie:

“Het moet een genot zijn die man te helpen bij het rituele wassen en aankleden.”
“Een oud product in een verleidelijk pakje.”
“Hoe verrukkelijk! Rock on Padre…”
“Oh Georg, jij duveltje in een doosje.”
“We zijn bijna bij de ultieme stap: een beefcake-kalender van religieuzen.”

Aartsbisschop Georg Gänswein blijft secretaris van paus Benedictus XVI, ook nadat die op 28 februari om 8 uur ‘s avonds het Petrusambt heeft neergelegd.

Lees ook:Naakt en zwanger op cover: zij gingen Serena Williams voor
Lees ook:Tinder benadrukt dat zij geen sex-app zijn
Lees ook:Zwanger is het nieuwe sexy
Lees ook:Dames, brullen maar: George Clooney is getrouwd
Lees ook:George Clooney blijft ‘knapste man op aarde’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>