Geef jij je portemonnee aan je partner mee?

love-or-money-In een liefdesrelatie willen mensen nog wel eens doorschieten.

Ze vinden dan dat ze elkaar ‘alles moeten vertellen’, dat ze ‘geen geheimen hebben’ voor elkaar en dat ze ook ‘eerlijk alles samen moeten delen’.

Maar de praktijk is vaak anders. Daar zijn woorden als eerlijkheid, vertrouwen en samen delen vaak helemaal niet het geval.

Wanneer het om geld gaat, wantrouwen vrouwen hun mannen nog meer dan vice versa…….

Uit een enquête van hypotheekbank Yorkshire Building Society onder 2000 mensen bleek dat de helft van de mensen zijn of haar geliefde absoluut niet vertrouwt met geld.

Zo denken de meeste vrouwen er nog niet aan om hun handtas toe te vertrouwen aan hun man of vriend, terwijl mannen hun portemonnee veel sneller afstaan aan vrouwlief.

Mannen zijn ook makkelijker met geld lenen. Ze doen het eerder en tot wel €9200,- aan een vriend in nood, terwijl vrouwen maximaal €4300,- zouden afstaan en meer voorwaarden stellen.

De crisis en de angst om werk te verliezen spelen daarin een grote rol. Verder geeft ook meer dan de helft aan dat hun tanende vertrouwen in de mensheid te wijten is aan grote schandalen rond belangrijke vertrouwensfiguren zoals bankiers en politici.

Zoals de waard is vertrouwt ie z’n gasten. Want, kijkende in hun eigen ziel, gaf 40% van de ondervraagden toe dat ze het afgelopen jaar iemands vertrouwen hadden geschonden.

Bij 20% was dit zelfs in de laatste maand nog gebeurd. Hoewel de grote meerderheid zich hier achteraf schuldig over voelde, gaf 14% aan dat het hen eigenlijk geen bal kon schelen.

Lees ook:Met een echte vriend deel je lief, leed en lottowinst
Lees ook:Durf jij de vakantie regelen over te laten aan je partner?
Lees ook:Geef jij je pinpas+code aan je partner mee?
Lees ook:Krijgt jouw partner het password van je computer?
Lees ook:Vrouwen hebben altijd wel reden om jaloers te zijn

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geef jij je portemonnee aan je partner mee?

  1. Susana

    Relaties draaien ook voor een belangrijk deel om vertrouwen. Vertrouwen in elkaar en in de relatie. Het geven van je portemonnee is een teken van dit. Als dit eenmaal eens is geschonden dan is er geen weg meer terug.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>