Geef jij je pinpas+code aan je partner mee?

PinpassenNederlandse stellen zijn goed van vertrouwen. Bijna alle gehuwden en samenwonenden geven hun pinpas met het volste vertrouwen aan hun partner mee.

Nu heeft ook de helft van hen een en/of rekening……

Dat blijkt uit onderzoek dat NovioResearch in opdracht van financieringsmaatschappij Findio onder 765 Nederlanders in verschillende leeftijdscategorieën heeft laten uitvoeren.

Van de samenwonende of gehuwde Nederlanders geeft 95,4% zijn of haar pinas met code mee en ruim de helft (51,7%) bekent dat ze zelf het meeste geld uitgeven in hun huishouden.

Bijna een derde (31,2%) zegt dat zijn partner het meeste geld uitgeeft. Toch durven we onze pinpas met een gerust hart mee te geven. Slechts 4,6% van de samenwonende of gehuwde respondenten durft zijn pinpas niet mee te geven aan zijn partner. Het vertrouwen in onze partner lijkt met de jaren te groeien.

Bijna de helft (44,9%) van de samenwonende of gehuwde respondenten heeft samen één rekening waarop alles binnenkomt, en geen eigen lopende rekening meer. Hoe ouder we zijn, hoe populairder de gezamenlijke rekening is waar alles op één hoop komt. Daardoor worden bij het merendeel (42%) de woonlasten evenredig naar het inkomen verdeeld. Ieder de helft betalen blijkt slechts bij 14,2% van de Nederlanders met relatie de populairste verdeling.

Lees ook:Singles zijn niet zielig en ze zijn super voor de economie
Lees ook:1 op 3 Nederlanders doet aan sextingen, ook met de ex
Lees ook:Vrouwen hebben vollere spaarpotjes dan mannen
Lees ook:Geef jij je portemonnee aan je partner mee?
Lees ook:Ruim 3/4 van de Nederlanders wil financiële onafhankelijkheid van partner, maar ……

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>