Vrouwen piekeren met het klimmen der jaren over rimpels. Mannen over hun potentie

Uiteraard weet de wereld van de reclame uitstekend in te spelen op onze angsten en daar worden dan ook miljoenen aan verdiend.

Het moge maar weer eens duidelijk zijn.

Vrouwen piekeren met het rijpen der jaren vooral over hun uiterlijk, waar cosmeticafabrikanten en de dieetmarkt driftig op inspringen.

Mannen die wat meer kilometers op de teller krijgen, maaken zich vooral zorgen omtrent hun seksleven. En de pharmaceutische industrie heeft sinds een jaar of 15 een hele vette melkkoe in de vorm van erectiemiddelen…………

Een studie naar de invloed van het ouder worden op mensen, gehouden door een Britse levensverzekeraar onder 1100 volwassenen boven de 40 jaar, toont aan dat eenderde van de vrouwen vindt dat ook op oudere leeftijd hun uiterlijk belangrijk is. Bij de mannen geldt dit voor slechts eenvijfde.

Mannen maken zich meer zorgen over hun afnemende potentie en seksleven. 32% geeft aan hiermee bezig te zijn. Voor vrouwen is dit minder belangrijk, slechts 12% denkt hier weleens aan.

Vrouwen worden gemiddeld ondanks zorgen omtrent hun rimpels en hun figuur nog steeds ouder dan mannen.

“Voor vrouwen zou er meer op het spel kunnen staan dan voor mannen”, concludeert sociologe Kate Woodthorpe van de universiteit van Bath. “Zij zijn vaker degenen die alleen achter blijven, vaak nog zo’n 10 jaar.”

Lees ook:En ook mannen tobben over hun uiterlijk
Lees ook:Schoonheidscultuur regeert: mannen en vrouwen hebben zorgen om uiterlijk
Lees ook:Mannen 55+ gedragen zich op datingsites weer als pubers
Lees ook:Mannen willen graag meer over seks praten
Lees ook:Vrouwen boven de 45 jaar willen een toyboy als minnaar

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>