Het verschil tussen mannen en vrouwen als ze voor de spiegel staan

Net als de meeste vrouwen heeft het overgrote deel van de mannen ook een verkeerd beeld over het eigen lichaam.

In tegenstelling tot vrouwen die zichzelf heel snel als ‘dik’ zien, kijken mannen in de spiegel en zien zij een veel grotere Adonis dan zij in werkelijkheid zijn…..

Dat blijkt uit een proef waarin 1000 mannen gevraagd werd naar het aantal centimeters buikomvang dat zij dachten te hebben.

Mannen onderschatten hun buikomtrek gemiddeld met ruim 5 centimeter. Een probleem, want het gemiddelde is 96 cm, ruim boven de gezondheidsgrens van 93 cm. Ze dénken dus onder de ‘gevarengrens’ te zitten, terwijl ze feitelijk tot de groep behoren met extra kans op kanker, diabetes type 2 en hartziektes.

16% van de mannen plaatste zichzelf in de groep met een buikomtrek van meer dan 100 cm, al bleek dat eigenlijk het dubbele aantal in die categorie viel.

87% moest ook toegeven niet te weten wat de juiste manier van maat nemen is. De helft gokte foutief op ‘boven de heupen’, terwijl het correcte antwoord is ‘in de taille’, dus tussen de ribben en de heupen, ter hoogte van de navel.

Steeds vaker wordt de buikomtrek de norm om te bepalen of iemand overgewicht heeft. De meetmethode waarmee dat tot nu toe gebeurde: de BMI vertoont nogal wat mankementen. De omvang van ‘s mans buik daarentegen wordt momenteel beschouwd als de meest accurate voorspeller voor toekomstige ziektes.

Lees ook:Vrouwen denken vaak ten onrechte dat ze een zandloperfiguur hebben
Lees ook:De zandloper-vrouw sterft uit
Lees ook:Alarm: De zandlopervrouw sterft uit
Lees ook:De bierbuik komt niet van bier, maar hoort wel bij mannen
Lees ook:Grote grijze scheidingsgolf overspoelt Nederland

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>