Mannen hebben meer schuld aan het broeikaseffect dan vrouwen

Ondanks het feit dat ik het al 3 winters op een rij behoorlijk koud heb, blijkt uit de cijfers dat de aarde wel degelijk warmer wordt.

We kennen allemaal de gevaren van deze ‘global warming’.

Door de grotere uitstoot van CO2 smelt het ijs op de poolkappen, waardoor laag gelegen gebieden onder water kunnen lopen.

Wij hier in de Lage Landen lopen dus wel degelijk gevaar. En zeker onze kinderen en kleinkinderen.

Die kunnen dan vooral opa de schuld geven. Want naar nu blijkt dragen mannen meer schuld aan het broeikaseffect dan vrouwen…………….

Tot die conclusie komen 2 Europese onderzoeken die onafhankelijk van elkaar uitgevoerd zijn. Beide studies zijn gebaseerd op het verbruik en de dagelijkse activiteiten van mannen en vrouwen in geïndustrialiseerde landen.

De Franse milieuconsulent Frédéric Chomé, auteur van een van de studies, zegt dat een Franse vrouw gemiddeld 32,3 kg CO2 per dag uitstoot, terwijl een man voor 39,3 kg verantwoordelijk is. 
”Onze berekeningsmethode is nog vrij algemeen, maar het is een goede indicator van de verschillen in milieuvervuiling als gevolg van verschillend gedrag van mannen en vrouwen.”

De Zweedse Annika Carlsson-Kanyama en de Finse Riita Räty komen tot soortgelijke conclusies. Zij onderzochten het gedrag van mannen en vrouwen bij 10 dagelijkse activiteiten, in Duitsland, Griekenland, Noorwegen en Zweden. 
Mannen consumeren meer vlees en verwarmde dranken dan vrouwen, blijkt uit hun studie. Voorts rijden ze meer met vaak grotere autos’s over langere afstanden. Daardoor komen ze aan een hogere CO2-uitstoot.

Corinna Altenburg en Fritz Reusswig van het Onderzoeksinstituut voor Klimaatimpact in het Duitse Potsdam stellen dat een deel van het vervuilende gedrag van mannen veroorzaakt wordt door hun sociale rol. “In de transportbusiness zijn bijvoorbeeld veel trajecten met vliegtuig en auto. Dat verhoogt de ecologische voetafdruk van mannen aanzienlijk.” 
Ze stellen voor om kwantiteit door kwaliteit te vervangen. O.a. door de vleesconsumptie te verminderen, kan men de bio-industrie terugschroeven en zo de CO2-uitstoot door de dieren verlagen.

Lees ook:Mannen van nu zijn niet zulke sensatiebakken als hun vaders destijds
Lees ook:‘Liever terug naar de gevangenis, dan bij mijn wijf thuis’
Lees ook:Spontaniteit is cruciaal voor het seksleven, van vooral vrouwen
Lees ook:Stel elkaar deze vragen voor je het huwelijk plant
Lees ook:Mannen: ook al heb je het gedaan, krijg je nog de schuld

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mannen hebben meer schuld aan het broeikaseffect dan vrouwen

  1. Pingback: Wat de FERRARI voor mannen is, is de MINI voor vrouwen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>