Spontaniteit is cruciaal voor het seksleven, van vooral vrouwen

Vorige week schreven we hier over het boek van Daniel Bergner, dat hij schreef nadat hij duizenden paren had geïnterviewd en honderden desko’s..

Een van zijn conclusies is dat een monogame relatie de dood in de pot is voor het libido van vrouwen en dat zo een seksloze relatie op de loer ligt.

Maar er is natuurlijk wel wat aan te doen.

Paren die minder volgens de agenda leven en vaker spontane activiteiten ondernemen, hebben niet alleen een leukere relatie maar ook een actiever seksleven.

Zij hebben ook dubbel zoveel intimiteiten, zoals zoenen en knuffelen……..

Dat blijkt uit onderzoek onder 30 stellen door psycholoog Jo Hemming voor lastminute.com

Zij werden allemaal een periode gevolgd in hun normale, dagelijkse leven. Vervolgens moesten ze gedurende een week elkaar verrassen met spontane, romantische activiteiten en onverwachte lieve dingen voor elkaar doen.

Het ging daarbij bijvoorbeeld om een onverwacht weekendje samen weg naar een hotel of een welnesscentrum, een etentje of een lief briefje. Ook gaven de partners elkaar een massage, maakten ze een bad klaar voor elkaar of stuurden ze iets lekkers naar hun partner terwijl hij of zij aan het werk was.

Deze paren gaven na de week vol spontane acties aan tot wel 20% gelukkiger te zijn. Daarnaast verklaarden ze zich zelfverzekerder te voelen en beter te communiceren.

Vooral vrouwen bloeien op door spontane acties. Ze verklaarden allemaal dat ze zich geliefder voelen als ze regelmatig werden verrast door hun partner.

De mannen ondervonden daarentegen enige stress wanneer ze werden gedwongen af te wijken van hun dagelijkse ritme en vonden het soms eng om hun vrouw het voortouw te laten nemen bij spontane activiteiten.

Beide partners genoten het meeste van de romantische bezigheden wanneer dat de dagelijkse agenda niet teveel omver schopte.

De onderzoekers raden paren dan ook aan om kleine en grote romantische gebaren af te wisselen en niet te overdrijven.

Van de 30 paren die meededen aan het experiment, meldden er 24 dat de acties een positief effect hadden. Hun seksuele activiteiten namen met 1/3 toe. Het aantal stellen dat dagelijks seks had, was 4x zo groot geworden en het aantal dat seksloos was, nam met de helft af.

Lees ook:Na 3 jaar is de passie al dood
Lees ook:Huishoudelijke taken met tegenzin uitvoeren is fnuikend voor je relatie
Lees ook:Samen het huishouden runnen geeft spannender seks!
Lees ook:Mannen hebben minder stress wanneer vrouwen huishouden regelen
Lees ook:Harten van verliefde mensen gaan synchroon lopen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>