Homoseksueel worden jongens via hun moeder en meisjes via hun vader

Eerder onderzoek toonde aan dat homoseksualiteit in de familie zit. Daarom namen de meeste wetenschappers aan dat erfelijke factoren de seksuele voorkeur bepaalden.

Maar er lag geen sluitend bewijs in de de genetica, maar wel vanuit de epigenetica, denken wetenschappers sinds kort. Die laatste is de leer van hoe genen zich gedragen.

Een nieuwe verklaring voor homo of lesbo zijn, die dus al in de baarmoeder begint………

Daarover schrijven onderzoekers in het blad The Quarterly Review of Biology.

Epigenetica houdt zich bezig met erfelijke veranderingen die optreden zonder het DNA daarvoor hoeft te veranderen. Genen bevatten bepaalde instructies voor hoe ze moeten functioneren. Maar hoe ze die instructies opvolgen, wordt bepaald door de zogenoemde epi-marks, oftewel schakelaars.

Normaal worden die bij elke generatie geproduceerd, maar er is nu bewijs dat dit soms toch wordt doorgegeven. Dit kan voor overeenkomsten tussen familieleden zorgen. Evolutionair bioloog William Rice zegt dat deze schakelaars de ontwikkeling van homoseksualiteit kan bepalen bij het nageslacht van heteroseksuele ouders.

Al in een vroeg stadium worden geslachtspecifieke schakelaars geproduceerd bij foetussen, die beschermen tegen hormonen van de tegenovergestelde sekse. Bij meisjes maakt dat ze niet te mannelijk worden en het omgekeerde bij jongens. Sommige schakelaars treffen de geslachtsorganen, andere de seksuele identiteit en nog andere de seksuele voorkeur.

Wanneer deze doorgegeven van vader op dochter en van moeder op zoon, kunnen ze het omgekeerde effect veroorzaken. Dit kan leiden tot vervrouwelijking bij zonen, en tot een gedeeltelijke vermannelijking van dochters. Wat dus betekent dat een heteroseksuele papa homoseksualiteit aan zijn dochter kan doorgeven en de moeder idem dito homozoons kan baren.

Lees ook:‘Homoseksualiteit is bij mannen genetisch bepaald’
Lees ook:Helft van de mensheid heeft homo-genen
Lees ook:Holocaust- en andere trauma’s zijn erfelijk
Lees ook:Homoseksualiteit heeft de neiging erfelijk te zijn
Lees ook:Herken de homo: gaydar werkt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>