Getrouwd met een pedo

Hoe afschuwelijk is het als je er als vrouw achter moet komen dat je man pedoseksueel is. Dat hij kickt op kinderen?

Vooral als het niet bij fantasie blijft. Dat als je achteraf hoort wat er aan de hand is met je man, je je de haren wel uit het hoofd kunt trekken.

Bijna alle vrouwen van veroordeelde pedoseksuelen geven toe dat in de periode waarin misbruik plaatsvond er verschillende signalen waren dat hun partners fout bezig waren……………

Dat blijkt volgens het televisieprogramma ‘Eenvandaag’ uit een nog niet gepubliceerd Nederlands onderzoek in opdracht van Politie & Wetenschap onder partners van pedoseksuelen.

Criminologen Anton van Wijk & Ilse van Leiden spraken met 20 vrouwen van veroordeelde mannen. De uitkomsten moeten helpen bij het opsporen en behandelen van kindermisbruikers.

Volgens de vrouwen hebben pedo’s vaak een afstandelijke relatie met hun partner, een obsessieve aandacht voor kinderen en zijn ze vaak sociaal geïsoleerd. Doordat de vrouwen zich niet konden voorstellen dat er misbruik of ontucht speelde, handelden ze op basis van de signalen niet. Nadat de waarheid boven tafel kwam, trokken sommigen zich ‘de haren uit het hoofd’.

Kindermisbruik zou volgens hen eerder te ontdekken en te stoppen zijn als de partner of directe familie van kinderen alerter reageert. “Als je als vrouw niet meer op de eerste plaats staat en de man zich op een vreemde manier met kinderen bezighoudt en niet met volwassenen kan omgaan: dan is er iets mis. Zoek hulp”, zegt een van hen.

Veel vrouwen blijven wel bij de daders. Vaak zijn ze volgens de onderzoekers op een of andere manier afhankelijk en kunnen ze de relatie niet loslaten.

Ze zijn verder van oordeel dat de behandeling van veroordeelde misbruikers na afloop van hun straf langer moet duren. Vrouwen voelen zich aan hun lot overgelaten als de behandeling stopt. “Eigenlijk zouden ze levenslang begeleid moeten worden”, aldus zo’n echtgenote over pedofielen die hun straf hebben uitgezeten.
sitestat

Lees ook:‘Liever terug naar de gevangenis, dan bij mijn wijf thuis’
Lees ook:Na 5 maanden samen heb je ‘vaste verkering’
Lees ook:De 4 zaken die ten grondslag liggen aan alle relatie-sores
Lees ook:Waarom vrouwen en mooie mannen meer zoenen
Lees ook:Kindermishandeling: niet wegkijken!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>