Richard vermoordde zijn vrouw en kids om af te kunnen spreken met zijn chatvriendin

FamiliedramaZOetermeerZoetermeer werd in maart 2005 opgeschikt door een luguber familiedrama.

Richard H. vermoordde zijn vrouw Claudia en hun 2 kinderen en gaf hen als vermist op.

Hij had ‘ruimte’ nodig omdat hij wilde afspreken met een poolse chatvriendin………..

Pas 2 weken later werd Richard ontmaskert en werden zijn vrouw en hun 2 dochters van 3 en 5 jaar in een kuil in het bos bij Chaam gevonden.

Hij had zijn gezin letterlijk ‘uit de weg geruimd’. Richard H. kreeg 20 jaar gevangenisstraf plus tbs met dwangverpleging.

Televisiemaker Leo Fijen maakte een documentaire over dit huiveringwekkende Zoetermeerse gezinsdrama en schreef er een boek over.

Aan de hand van 10 interviews met de naastbetrokkenen wordt 5 jaar later teruggeblikt. Aan het woord komen onder anderen de moeder van Claudia, haar zus, een tante, de rechercheur, de burgemeester, haar beste vriendin, het hoofd van de school waar Claudia lesgaf, haar buurvrouw en de pastoor.

Ze vertellen over alles wat er in de dagen van de verdwijning en moord gebeurde en maken duidelijk hoe groot de gevolgen van dit drama nog zijn. De geïnterviewden kijken verder dan de krantenkoppen uit 2005 en proberen inzicht te geven in de achtergronden en impact van een familiedrama.

Leo Fijen is in contact gekomen én gebleven met de betrokkenen door zijn werk als eindredacteur en presentator van het RKK/KRO tv-programma Kruispunt. Zij brengen over dit lugubere gezinsdrama ook een documentaire van 50 minuten.

‘Het Familiedrama van Zoetermeer’ ligt nu in de boekhandel. De gelijknamige documentaire is op 5 april om 22.10 uur te zien op Nederland 1. Leo Fijen maakte bij Kruispunt 2 jaar na de 3-voudige moord  al een item over dit onderwerp. Hij interviewde moeder/ grootmoeder Corry van Veen. Let wel: bevat schokkende beschrijvingen!

Lees ook:Klassieke, dominante mannen zijn meestal de daders van gezinsmoorden
Lees ook:Wraak als motief om je bloedeigen kinderen om te brengen
Lees ook:Groot-Brittanië’s oudste vader genept door zijn vrouw
Lees ook:Jonkheer-miljonair die zijn vrouw vermoordde, nu zelf voor trein gesprongen
Lees ook:Israeli’s en Palestijnen tongzoenen voor de camera

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>