Over vaders & dochters

Het gezegde is: ‘Zo vader, zo zoon.’ Maar wat nog veel meer opgaat is ‘Vader en dochter: 2 handen op 1 buik.’

Want de relatie tussen vaders en dochters is vaak een intense. Vader is namelijk de eerste (en soms enige) man in het leven van een vrouw die altijd en onvoorwaardelijk van haar houdt.

Zij zal dus elke man in d’r leven toetsen aan haar papa……..

Dit gebeurt bewust, dan wel onbewust. Sommige moeders zijn jaloers op de band die hun echtgenoot heeft met hun dochter. Van dochterlief pikt papa ook veel meer dan van zijn vrouw. Tja, logisch toch?

De verhouding met en tot haar vader bepaalt hoe een meisje later haar partners kiest en hoe die relaties verlopen.

Zo zouden vrouwen die een perfecte vader hebben, erg kritisch blijven tegenover hun man. Ze zouden hem keer op keer spiegelen aan hun papa en bij elke kleine misstap op hem vitten.

Vrouwen die een erg problematische relatie met hun vader hadden, gaan daarentegen intuitief op zoek naar een man met complexen. Hierdoor belanden ze ook op latere leeftijd in de relatieproblemen en vinden ze ‘de ware’ maar niet.

Vrouwen met een goede, warme vaderbinding, zullen een man proberen te vinden die qua gelaatstrekken en lichaamsbouw op hun vader lijkt. Bovendien zullen ze dan onbewust dit soort mannen als liever en aantrekkelijker ervaren dan de rest.

Tenslotte. Uit onderzoek is gebleken dat relaties waarin hij trekjes van haar vader heeft en zij trekjes van zijn moeder, dat die het meest succesvol zijn. Want wat er over vaders & dochters gezegd wordt, gaat veelal ook op voor moeders & zonen. Tja: ik heb het niet bedacht.

Lees ook:4 van de 5 vaders lezen hun kinderen voor
Lees ook:Vaders van Nederland: lees uw kind vaker voor!
Lees ook:Vaders krijgen van hun kinderen een hoger rapportcijfer dan verwacht
Lees ook:Ongeëmancipeerde vaders kweken agressieve zoons
Lees ook:Prinses Laurentien: ‘Vaders moeten vaker voorlezen’

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Over vaders & dochters

 1. Marianne

  Vaders en dochters hebben zeker vaak een bijzondere relatie! Lees daarover én over het mysterie van het mannenhart op mijn blog: http://pol.typepad.com/.

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Waarom vrouwen het nooit eens worden over mannen | Relatie

 3. Pingback: Dames: de band tussen een man en zijn moeder is een onverbrekelijke | Relatie

 4. Iris

  Wat als je je vader al vrij vroeg hebt verloren? Daar staat niks over. Mijn vader werd al ziek toen ik 7 was en ik verloor hem in mijn tienerjaren. Waarom zeggen ze daar niks over?

    /   Reply  / 
 5. Mina

  Ja vrij oppevlakkig, mijn vader liet mijn (en me broertje) links liggen tot de woonkamer aan toe op slot doen, omdat ze vonden dat we teveel aten. maar mijn

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>