De band tussen een man en zijn moeder is een onverbrekelijke

Zoals de band tussen een vader en een dochter allesoverstijgend is, is dat ook tussen een moeder en haar zoon.

Ik ken een hele hoop vrouwen die na de dood van hun vader opeens rigoreuze stappen nemen in hun leven.

Doordat de enige man in hun leven die altijd onvoorwaardelijk van ze hield is weggevallen, ziet de vrouw zonder vader haar relaties met andere mannen door totaal andere ogen.

Dat kan leiden tot een scheiding of juist tot het gaan samenwonen met de geliefde of het krijgen van kinderen.

Bij mannen komt de onverbrekelijke band met de vrouw die hem baarde het meest tot uiting wanneer er een andere vrouw in zijn leven komt: namelijk zijn geliefde.

Dat is de reden dat er vaak verschrikkelijke relaties schoonmoeder-schoondochter zijn…………

Ik moest daaraan denken bij het lezen van een artikel in Het Laatste Nieuws, waarin de man in kwestie ~vaak tussen 2 vrouwelijke vuren in~ van tips wordt voorzien.

Ik denk dat het onzin is een man met een ruziënde moeder en geliefde van raad te voorzien. Veel belangrijker is het dat elke vrouw met een vriend, verloofde of echtgenoot zich realiseert dat het nooit de bedoeling van het leven is dat zij kan tippen aan zijn moeder.

Zodra er sprake is van een concurrentiestrijd ben je al verloren als nieuwe ‘schoondochter’.

De band moeder-zoon is namelijk onverbrekelijk. Alle partijen zouden er eigenlijk voor moeten zorgen dat de man in kwestie nooit een keuze zou hoeven maken, want in werkelijkheid kan hij dat niet.

Sterker nog dan bij een dochter is de navelstreng bij een zoon nooit doorgeknipt. Italiaanse mannen schijnen daarin de kroon te spannen met hun ‘mama’.

Dus dames: als zijn moeder er weer eens is en je kunt haar eigenlijk wel achter het behang plakken: ga dan vooral zelf maar een blokje om, want manlief zit in een spagaat.

Toch is het 9 van de 10x zo dat jij als vrouw trekjes moet hebben van je schoonmoeder, daar mannen vallen voor dames die hen op een manier aan hun moeder doen denken. Dat geldt overigens ook andersom: vrouwen vallen vaak voor mannen die trekken hebben van hun vader.

Het valt in de praktijk allemaal nogal mee. Uit een onderzoek uit 2009 blijkt dat 73% van de Nederlandse getrouwde vrouwen een goede of zeer goede relatie met haar schoonmoeder heeft. Eenderde zegt zelfs dat ze ‘een schat’ is. 13% noemt de schoonmama  “verschrikkelijk”.

Leuke speelfilm in dit verband: ‘Monster In Law’ met Jane Fonda & Jennifer Lopez.

Lees ook:Over vaders & dochters
Lees ook:Vrouw met dochter gaat sneller scheiden dan vrouw met zoon
Lees ook:Met je eigen sperma moeder worden: hûh?
Lees ook:Waarom mannen met vrouwen trouwen die op hun moeder lijken
Lees ook:Grootouders houden meer van kleinkinderen die van hun dochter zijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>