Mannenmishandeling

Naar aanleiding van de Duitse vrouw die haar man door de WC heeft gespoeld, ben ik eens gaan googlen op mannenmishandeling. Er zijn veel sites die er naar verwijzen, maar op die sites wordt vrouwenmishandeling altijd als vergelijking opgenomen.

Ook de vraag waarom mishandeling door vrouwen vaak wordt afgezwakt. Het schijnt zelfs zo te zijn dat bij geweld tegen kinderen, vrouwen vaker de dader zijn…………..

Is er verschil tussen geweld door mannen en vrouwen? Je zou haast meteen denken dat vrouwen het niet direct fysiek uitvechten. De man blijft op dat gebied gewoon sterker. Uitzonderingen daargelaten uiteraard. Uit tientallen onderzoeken gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften blijkt dat vrouwen lichamelijk geweld niet schuwen. Zij krijgen vaak de hardste klappen, maar zij beginnen minstens net zo vaak met klappen uitdelen als mannen. Ook blijkt dat vrouwen vaker wapens gebruiken, vaker met dingen gooien, schoppen, bijten en slaan met voorwerpen.

Groot probleem is dat mannen niet vaak aangifte doen van mishandeling door hun vrouwen, dat blijft toch een teer punt. Of dat te maken heeft met angst voor represailles, is niet duidelijk. Duidelijk is wel dat schaamte en vernedering een grote rol spelen. Net als bij vrouwen eigenlijk. Die staan ook niet in de rij om aangifte te doen.

Misschien is het een goed idee om gewoon met je handen, voeten, tanden, deegrollers en honkbalknuppels van iemand af te blijven? Vecht het maar uit met woorden. En ja, dat kan soms schadelijker zijn dan een goede ram, dus hou het netjes. We willen niemand pijn doen toch? Hoogstens een beetje beledigen…

Bron:

Huiselijk geweld tegen mannen

SOS papa

Lees ook:Lesbisch zoenen in het openbaar roept agressie op
Lees ook:Piek huiselijk geweld tijdens feestdagen
Lees ook:Vrouw mept man
Lees ook:Ouders worden net zo vaak door kinderen mishandeld als andersom
Lees ook:Meer partnergeweld tijdens de WK, of ‘we’ nou winnen of verliezen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannenmishandeling

  1. hugo

    Vaak is er ook sprake van passieve agressie,

    Een mooi voorbeeld is hoe mijn ex-partner tijdens een woordenwisseling de kinderen in de strijd wierp door de kinderkamer in te lopen en dan te roepen: “Pas op je maakt de kinderen wakker…”. Mijn argument, van “jij loopt die kamer in” hielp niet meer.

    Ik kan mij voorstellen dat er dan mannen zijn die door het lint gaan.

    Wie is hier nu aggressief?

    Hugo

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>