De omgedraaide wereld: Indiase vrouwen slikken gevaarlijke pillen voor voller schoonheidsideaal

aishwarya-rai-cannes-fatWat mooi is verschilt per tijdperk, per land en (gevaarlijk om te zeggen) per ras.

Hoewel de meeste mensen die in de westerse wereld wonen het schoonheidsideaal van de supermodels heeft, is de werkelijkheid van alledag een maatje of 4 à 5 meer.

In India is dat andersom. De prachtige, rechtop lopende slanke gestaltes van het hindoeland preferen momenteel een voller schoonheidsideaal.

En net zoals vrouwen hier gevaarlijke afslankpillen eten, nemen zij even zo schadelijke ‘aankompillen’…….

Veelal in navolging van de populaire Bollywoodster Aishwarya Rai, die haar babykilo’s heeft gehouden.

Steeds meer vrouwen in India slikken daarom practine, een antihistamine dat de eetlust stimuleert en betnesol, een steroïde tegen allergieën dat gewichtstoename bevordert. Bijwerkingen van practine zijn ondermeer leverfalen, geelzucht, misselijkheid en hallucinatie. Betnesol kan osteoporose, depressie, zelfmoordgedachten, glaucoom en zelfs trombose veroorzaken.

Een nierspecialist vertelde aan The Sunday Times dat Indiase sterren hun figuur willen veranderen. De Bollywoodactrice en voormalige Miss World Aishwarya Rai kreeg vorig jaar aanvankelijk heel wat kritiek omdat ze niet afviel na de geboorte van haar eerste kind. Fans zeiden dat de 39-jarige haar land had teleurgesteld, eentje oordeelde zelfs dat ze een voorbeeld moest nemen aan dames als Victoria Beckham, die slechts na enkele weken na de bevalling weer een wandelende breinaald was.

Nu willen vrouwen in India blijkkbaar niets liever dan dezelfde rondingen als Rai en haar collega’s Vidya Balan en Sonakshi Sinha. Ook Indiase mannen zetten hen onder druk om een vrouwelijker figuur te verkrijgen. De Indiase editie van het modemagazine Vogue verkondigde dan ook dat slank uit is en dat het land nu de comeback van de rondingen viert.

Lees ook:Starten met stichten gezin maakt mensen tijdelijk gelukkiger
Lees ook:Geen gratenpakhuizen, maar juist vrouwen met curves zijn gelukkiger!
Lees ook:Dezelfde vrouw volgens het schoonheidsideaal van 25 landen
Lees ook:Bruid laat gom voor altaar staan na gefaalde rekentest
Lees ook:Indiase schoonmoeders plak je niet achter behang, maar achter tralies

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>