Indiase schoonmoeders plak je niet achter behang, maar achter tralies

Indiase schoonmoeders worden gevreesd. Niet door hun schoonzoons, maar juist door hun schoondochters.

In India is het namelijk traditie is dat een pasgetrouwd paar eerst inwoont bij de ouders van de bruidegom en de bruiden in kwestie zijn vaak nog heel jong……

Hun schoonmoeder krijgt daardoor vaak de rol van boze stiefmoeder met de nodige spanningen van dien.

Schoonmoeders zijn er niet van gediend dat hun schoondochters volwassen worden en een eigen mening krijgen, omdat hun huis plek is waar zi de baas zijn.

En dus bepaalt zij het leven van schoondochters, soms tot in de echtelijke slaapkamer aan toe.

Sommige Indiase gevangenissen hebben aparte schoonmoedervleugels, vol met veroordeelde dames die hun handen niet thuis konden houden.

Detectivebureaus zijn tegenwoordig de lachende derde. In India zijn de huwelijke nog gearrangeerd en dus huren moeders van een buidegom een speurder in om te onderzoeken of hun a.s. schoondochter wel een onderdanig type is.

Maar ook vice versa. Aanstaande bruiden willen weten hoe hun schoonmoeder zich gedraagt: is ze godvrezend? Maakt ze ruzie met de buren en hoe gaat ze om met het personeel?

Een eenvoudig onderzoek kost zo’n €237,- maar een uitgebreide check inclusief het schaduwen van sleutelpersonen of het uithoren van personeel, kan wel oplopen tot €3500,-.

Alleen New Delhi telt al zo’n 50 van dit soort gespecialiseerde bureaus. Bruidegommen spelen geen rol in dit verhaal. Iedere Indiër weet dat als hij moet kiezen tussen zijn moeder of zijn echtgenote, de keuze eenvoudig is.

Lees ook:Schoonmama om achter het behang te plakken?
Lees ook:Waarom schoonmoeder wereldwijd niet geliefd is
Lees ook:Sexy en schaarsgeklede barjuffrouw geeft altijd gedonder
Lees ook:Simone Kleinsma gewildste schoonmoeder van NL, Heleen van Royen juist niet
Lees ook:Rem jij voor je schoonmoeder?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>