Met water en zeep verleid je geen man

Al vaker schreven we hier bij relatie.blog over de bijzondere werking van geur in ons brein en hoe belangrijk dat is in de keuze van een partner, of liever gezegd: voor wie je valt of niet.

Cleopatra wist al in 37 voor Christus dat de ultieme verleiding via de neus gaat.

Ze smeerde niet alleen zichzelf, maar ook haar volledige boot ,in met een mengeling van jasmijn, komijn en amber om Marcus Antonius te versieren…….

“Tot op vandaag zijn dit nog steeds de geuren waarvoor mannen overstag gaan”, zegt haute-parfumeur David Depuydt van Place Vendôme in Wevelgem dit weekend in het Vlaamse Nieuwsblad.

Deze stoffen komen namelijk overeen met de structuur van feromonen, de geslachtshormonen. Onbewust zenden die signalen uit om een stap verder te gaan.

“Mannen hebben meer kans op succes wanneer ze voor leder- of houtcomponenten, een varen- of een propere zeepgeur gaan”, aldus Depuydt. ‘Die stralen een gevoel van geborgenheid en zorgzaamheid, maar tegelijkertijd ook vrijheid uit. Vrouwen daarentegen moeten er niet aan denken om met zeepgeuren hun droomprins aan de haak te slaan. Met nette luchtjes verleid je geen man. Mannen willen pronken met hun vrouw. Daarom werken vooral exotische geuren die sensualiteit, verleiding en vrouwelijkheid uitdragen op het mannelijke reukorgaan. Patchoeli, sandelhout, jasmijn, witte lelies of amber stralen niet alleen warmte en gezelligheid uit, maar ook mystiek. Mysterie werkt intrigerend.”

Doseren is belangrijk. Een subtiele geur doet hetzelfde als een licht onzeker voorkomen, volgens de parfumeur. Charmeren en ontwapenen. “Je kunt de vergelijking perfect maken met de lengte van een rok. Een beetje been tonen is sexy, maar respecteer de grenzen. Anders komt het goedkoop over. Hetzelfde met geuren. Ook absoluut te vermijden zijn te strenge of dominante aroma’s, zoals tuberoos. Die hebben een afstotend effect.”

Lees het hele artikel op Nieuwsblad.be

Lees ook:Verliefde vrouwen ruiken nog maar 1 ding
Lees ook:Onenightstand: Amber Rose doet ‘Walk of Shame’ met opgeheven hoofd
Lees ook:De gulden snede: dit is het mooiste gezicht ter wereld
Lees ook:Speciaal parfum om vreemdgaan te maskeren
Lees ook:‘We zijn uiteindelijk allemaal loopse honden’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>