‘We zijn uiteindelijk allemaal loopse honden’

Niet alleen vrouwen kunnen met hun reukorgaan veel over mannen te weten komen; ook mannen zetten hun neus in bij de voortplanting.

Ze ruiken als het ware wanneer er een vruchtbare vrouw in hun nabijheid is………

Uit een onderzoek van Karl Grammer & Elizabeth Oberzaucher van de universiteit van Wenen blijkt dat ovulerende vrouwen een geur produceren die mannen aantrekt.

De onderzoekers geloven dat een man meer testosteron produceert wanneer hij deze vrouwelijke feromonen waarneemt, waardoor hij adrostenone afscheidt. Die geur stoot vrouwen af die niet in hun vruchtbare dagen zitten..

“We zijn uiteindelijk allemaal loopse honden”, verduidelijkt seksuologe Laura Berman.

We kunnen bewust ongeveer 10.000 verschillende geuren onderscheiden. Daarnaast is er een heel spectrum van verborgen geuren die we opsnuiven zonder dat we ons daarvan bewust zijn.

“Die laten mensen weten wanneer een vrouw vruchtbaar is, en wanneer het testosteronniveau van een man hoog is”, aldus Berman. “Hierdoor weten we wanneer iemand het best geschikt is voor voortplanting. Het komt allemaal neer op de voortzetting van de soort.”

Berman krijgt als sekstherapeute van vrouwen met relatieproblemen vaak te horen dat ze van hun partner houden, maar er niet door opgewonden geraken.

“Er is een verschil tussen liefde en chemie,” zegt ze. “Ruik eens goed aan je partner wanneer hij geen geurtje op heeft en relatief schoon is. Als die geur je opwindt, maakt dat veel duidelijk.”

Lees ook:Vrouwen ruiken hun liefdesrivales op afstand
Lees ook:Verliefde vrouwen ruiken nog maar 1 ding
Lees ook:Vrouwen zijn de betere ruikers
Lees ook:Lekker parfum: ‘t kost wat, maar dan heb je ook wat (jaren van je ware leeftijd gesmokkeld)
Lees ook:Heren: gooi uw deo’s weg, vrouwen willen testosteron ruiken!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>