Hoe een man op de dansvloer en zijn rivalen de ogen uitsteekt

Nek en achterwerk zijn de geheime wapens van mannen op de dansvloer.

Daarmee winden ze niet alleen de vrouwen om hen heen op, maar met de juiste dansbewegingen wordt de mannelijke concurrentie strontjaloers………

Zij zien zo’n goede danser immers als een rivaal, zo blijkt uit een studie van de Universiteit van Northumbria, waarover is gepubliceerd in het februarinummer van de ‘American Journal of Human Biology’.

Voor het onderzoek werden de dansbewegingen van 30 mannen tussen de 19 en 37 jaar bestudeerd via speciale 3D motion-capture en biomechanische analyses. De deelnemers moesten het beste van zichzelf geven op een drumritme en fitnesstesten doen.

Daaruit kon worden afgeleid hoe het gesteld was met de conditie van de heren. Omdat er niet geoordeeld mocht worden op uiterlijk, werden de dansers met de computer virtueel gemaakt.

Mannen die kijken hoe andere mannen dansen, kunnen inschatten hoe het gesteld is met de kracht van hun rivalen. Zowel mannen als vrouwen zagen een positief verband tussen kracht en de kwaliteit van de bewegingen.

Met andere woorden: mannen die goed dansen komen als krachtig en dus aantrekkelijk over voor de dames en heren vangen deze signalen van rivaliteit erg goed op.

Psycholoog Nick Neave, die vaker onderzoek deed naar dansmoves, noemt dit effect ‘intraseksuele rivaliteit’. Uiteraard zullen de mindere mannen op de vloer de goede danser graag belachelijk maken of hem als homo betitelen.

Lees ook:Mannen: ga toch dansen !
Lees ook:Tienermeiden en 65+ mannen dansen het best
Lees ook:Met de juiste dansmoves kunnen mannen een vrouw veroveren
Lees ook:Heren, met deze dansbewegingen maak je de meeste indruk
Lees ook:Heren: gooi nek en achterwerk in de strijd op de dansvloer!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>