Vrouwen willen er zo mooi mogelijk uitzien voor andere vrouwen

dv1055022De relatiemarkt is ook letterlijk een markt. Net als de mooie groentes, zijn de mooie mannen en vrouwen vaak het eerste op.

Hoewel: té mooi moeten ze ook weer niet zijn.

Vrouwen maken graag goede sier met mooie, hippe kleding en staan vaak uren voor de spiegel in verband met kapsel en make-up.

Om de heren te imponeren? Nee hoor, om mooier te zijn dan de andere vrouwen op de ‘markt’…………

Zo laat een onderzoek zien van AskMen.com en TresSugar.com onder 50.000 Amerikanen.

35% van de vrouwen kleedt zich mooi aan voor haar seksegenotes, 34% doet het om alle social media vrienden te tonen hoe goed ze eruit ziet in het echt en maar 31% steekt extra tijd in haar outfit om indruk te maken op mannen.

Met 1 blik kan een vrouw haar concurrentes inschatten. Wanneer zij ergens binnen komt, keuren de anderen het eerste de hele ensemble (56%), daarna haar tas (26%), haar gewicht (7%), haar make-up en haar (5%) en haar schoenen (1%).

Hier in Nederland vinden we snel iets overdreven en lijkt nog steeds te gelden: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg en dus krijg je bij op straat lopen (op wat gunstige uitzonderingen na) geen plaatjes te zien. Waar moet je dan zijn?

Volgens de ondervraagden zijn Françaises (38%) de fashionista’s en 27% steekt zichzelf een veer in de reet: zij vinden namelijk Amerikaanse vrouwen goed gekleed. De Italiaanse vrouw mag rekenen op 19% van de stemmen, de Britse op 10% en de Australische dames krijgen 6%. Nederland werd bij voorbaat niet opgenomen in het onderzoek.

Lees ook:Mannen vallen wel voor smokey eyes
Lees ook:Mooie mensen vinden moeilijk partner
Lees ook:Veel irritatie over lagen make-up op de werkvloer
Lees ook:Hallo meiden: flikker je Lancôme toch weg !
Lees ook:Mooi zoekt mooi

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen willen er zo mooi mogelijk uitzien voor andere vrouwen

  1. Pingback: Linda de Mol: ‘Vrouwen maken elkaar gek’ | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>