Mannen vallen wel voor smokey eyes

Vorige week berichtten we hier bij relatie.blog over een onderzoek, waaruit bleek dat mannen een hekel hebben aan veel zichtbare make-up.

Maar als het er op aankomt vinden zij een mooi opgemaakte vrouw vaak best aantrekkelijk.

Dat mannen vallen voor volle rode lippen was al bekend en is evolutionair ook verklaarbaar, maar ook van zogenaamde ‘smokey eyes’ krijgen de heren slappe knieën……..

Uit een onderzoek onder 1000 mannen, dat werd uitgevoerd door webshop Escentual.com, blijkt nu dat driekwart van de mannen hun vrouw of vriendin het liefst wel opgemaakt ziet.

20% vindt make-up alleen mooi op feestjes of andere speciale gelegenheden en slechts 6% van de mannen geeft de voorkeur aan een compleet naturel uiterlijk.

Smokey eyes blijken het meest populair te zijn. Ze zijn volgens de ondervraagde mannen ‘tijdloos’ en maken een vrouw ‘mysterieus’. Ook een opgemaakte mond en een egale teint worden door mannen mooi gevonden.

Lees ook:Dames: joggingpak en geen make-up: vindt hij heerlijk!
Lees ook:Veel irritatie over lagen make-up op de werkvloer
Lees ook:Vrouwen voelen zich vandaag een stuk mooier
Lees ook:Dames: mannen haten die geplamuurde koppen
Lees ook:Mannen houden niet van make-up. Oh nee?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>