Waarom mannen in pak vrouwenharten sneller doen slaan

Nou boffen de Nederlandse vrouwen ook niet hoor, want de Nederlandse man staat internationaal gezien bekend als het allerslechtst gekleed met de Belg op zijn (slecht geklede) hielen.

Mede daardoor doen ~ondanks hun onbetrouwbaar kantje~ fictieve mannen à la Don Draper (‘Mad Men’) en Nick Dalton (‘The Playboy Club’) het erg goed bij het vrouwelijk geslacht.

De rokende, drinkende, gladgeschoren en in pak gestoken retroman wordt gevreten………..

In de jaren ’60 was een warrig kapsel helemaal nog niet zo populair als nu. Veel mannen investeerden in stylingproducten zoals Brylcreem om hun haar zo netjes mogelijk te modelleren. De meeste vrouwen doen hun uiterste best om hun lokken goed te verzorgen en vinden het heerlijk als een man dat ook doet.

Je zal Don Draper nooit een cliché openingszin horen gebruiken om een vrouw te verleiden. In plaats daarvan houdt hij de deur voor haar open, biedt hij haar jas aan en betaalt hij elk etentje. In bed vindt hij zijn eigen genot minstens even belangrijk als het hare.

Bovendien deinst hij er niet voor terug om een vrouw tegen de muur te duwen als hij haar wil kussen. Een tikkeltje arrogant, dat wel, maar zowel de dames in de serie als de vrouwelijke ‘Mad Man’-fans heben er geen problemen mee. Of de tactiek ook écht zou werken anno 2011, valt te betwijfelen. Maar een beetje fantaseren kan weinig kwaad.

Het buitensporige rook- en drinkgedrag lijkt geen negatieve invloed te hebben op hun immer gladgeschoren gezicht. Bovendien oogt het stoer ~zeker met het rookbeleid van nu~ wanneer sexy mannen een sigaret opsteken in de vergaderzaal of in het café. Maar let op: hoeveel echte retromannen ook drinken, ze houden zichzelf bijna altijd in toom.

Lees ook:Nederlandse man weinig kans op sjans in het buitenland
Lees ook:Hoe sexy is een vrouw die veel van voetbal weet?
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw Jan uit Canada populair middelpunt afterparty
Lees ook:Single dames met een avontuurlijk hart: voorstelronde ‘Boer Zoekt vrouw’
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw doet in nieuwe seizoen ook ‘expat-boeren’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Waarom mannen in pak vrouwenharten sneller doen slaan

  1. Pingback: Mannen die zich té jeugdig kleden voor hun leeftijd overtreffen de vrouwen | Relatie

  2. Pingback: Wie heeft er bindingsangst? | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>