Hoe vol staat jullie badkamerplankje?

Het badkamerplankje van een gemiddeld (echt)paar wordt niet meer voor 90% in beslag genomen door haar spullen.

Mannen vinden hun uiterlijk steeds belangrijker en zijn ook bereid daarvoor diep in de buidel te tasten………

Vorig jaar gaven Nederlandse mannen in totaal 340 miljoen euro uit aan mannencosmetica, meldt MAN, een bijlage van De Telegraaf vandaag.

Vroeger toen ik voor mijn vader lekkere after-shave wilde kopen was er een klein hoekje in de drogist waarboven stond: ‘Pour Homme’. Zowel duurdere als betaalbaarder cosmeticamerken zoals Biotherm, Chanel, Nivea en L’Oreal hebben nu allemaal zogenaamde ‘mannenlijnen’ in hun assortiment.

Reinigende crèmes worden steeds populairder onder de heren. “Mannen kiezen dan vooral voor douchegels met een reinigende crème erin. Wattenschijfjes gebruiken ze niet, dat is toch de vrouwelijke manier om te reinigen”, aldus beauty-coach Thijs Willekes.

“Mannen krijgen steeds meer het besef dat hun huid een orgaan is. Ze zien verzorgingsproducten niet meer als luxe of ijdelheid, maar als een bijdrage aan hun algehele gezondheid. Het is op gelijke voet gekomen met sporten, gezond eten en vitaminepillen.”

Make-up is nog een ander verhaal. In 2004 deed Jean Paul Gaultier een poging, maar dat was geen succes. “Toch kom ik mannen tegen die een bronzing-poeder gebruiken als ze uitgaan”, vertelt Willekes. “Of een concealer om hun wallen weg te werken. Zulke vormen van subtiele make-up vind ik wel kunnen. Verder gaat het nog niet. In het straatbeeld zal je niet snel mannen tegenkomen met een zwart lijntje onder hun ogen.”

Lees ook:Badkamer-rituelen: vrouwen versus mannen
Lees ook:Mannen houden de douche langer bezet dan vrouwen
Lees ook:Vrouwen laten pas na een maand (of wat) relatie hun ware gezicht zien
Lees ook:Het is goedkoper single te zijn dan in een relatie te zitten
Lees ook:Mannen gaan aan ijdelheid ten onder. Vrouwen niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>