Vrouwen pikken na een echtscheiding de draad makkelijker weer op dan mannen

Vorige week schreven we er hier op relatie.blog nog over: de gescheiden vrouw van nu is armer, maar gelukkiger.

De zin ‘die scheiding is het beste wat mij had kunnen overkomen’ komt dan ook eerder uit een vrouwenmond dan uit die van een man.

Mannen hebben het veel moeilijker om na een relatiebreuk de draad weer op te pakken………

Volgens een recente enquête omschrijft 48% van de mannen zichzelf als ‘erg eenzaam’, in het eerste jaar na de scheiding in vergelijking met 35% van de vrouwen.

Hoewel ook vrouwen het met minder moeten doen, moeten mannen er financieel soms nog harder aan trekken. Ze moeten hun achtergebleven gezin onderhouden, maar hebben ook een nieuw dak boven hun hoofd nodig. En wanneer ze een nieuwe liefde ontmoeten, betekent dat in de praktijk vaak dat hij haar en haar eventuele kinderen ook moet helpen onderhouden.

Vrouwen ervaren een scheiding als een nieuw begin en kunnen daardoor dat verleden ook beter achter zich laten. Bovendien kunnen ze vaker terugvallen op emotionele steun van vriendinnen en familie, terwijl van mannen verwacht wordt dat ze het zelf rooien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat die eersten vaker de relationele knoop doorhakken. Ook in Nederland worden 7 op de 10 echtscheidingen geinitieerd door de vrouw.

Echtscheidingsadvocaat Adam Witkover: “Vrouwen kunnen emotioneel veel beter omgaan met een breuk, omdat ze over hun gevoelens praten. Bovendien gebruiken ze een scheiding vaak als springplank naar een nieuwe carrière. Mannen daarentegen uiten hun emoties veel minder en blijven verbitterd. Ze hebben het ook moeilijk met het alleen wonen, want dan moeten ze zelf koken en de was doen. Voor vrouwen is dat een koud kunstje.”

Lees ook:Echtscheiding werkt voor kinderen alleen als ouders kappen met ruzies
Lees ook:Arm maar gelukkig: de gescheiden vrouw
Lees ook:Nieuwe vriendin? Nieuw ondergoed!
Lees ook:Mannen worden fitter na een scheiding. Vrouwen dikker.
Lees ook:Stiekeme relatie met man van je vriendin is echt een brug te ver

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen pikken na een echtscheiding de draad makkelijker weer op dan mannen

  1. Pingback: Het nut van luddeveduh | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>