Tank je relatie af en toe eens wat bij met een fles champagne!

‘Alcohol maakt meer kapot dan je lief is’, is de leuze om mensen bij het alcoholisme vandaan te houden.

Terecht, want een verslaafde zorgt ervoor dat zijn of haar hele familie in de problemen komt.

Maar het nuttigen van een paar glaasjes wijn samen, heeft voor partners in mindere tijden van hun relatie een helend effect.

Alcohol kan, al naargelang de ingenomen hoeveelheid, zowel positieve als negatieve effecten op je relatie hebben.

Zo blijkt uit onderzoek onder 69 heteroseksuele koppels deel, van gemiddeld 20 tot 21 jaar. De meerderheid had een stabiele vaste relatie en 7 van de paren waren getrouwd.

Een hoge consumptie van alcohol niet in alle gevallen schadelijk is voor een relatie. Samen drinken is namelijk beter voor je relatie dan apart.

De partners die voor het onderzoek samen toostten, voelden zich nauwer met elkaar verbonden en hadden de dag na de consumptie minder relatieproblemen in vergelijking met mensen die zonder hun partner of helemaal niet drinken.

Het gaat wel om een opname van maximaal 1 tot 3 drankjes. Bij degenen die 4 drankjes of meer namen, traden er juist meer relatieproblemen op door hun drankgebruik.

De associatie tussen drinken en relaties was sterker bij vrouwen dan bij mannen. Dit suggereert dat alcoholgebruik een grotere rol speelt in de liefde voor dames. Ze lijken meer met hun partner te drinken als antwoord op relatieproblemen, bijvoorbeeld wanneer ze het gevoel hebben een slechte band te hebben of wanneer ze denken dat ze zich slecht gedroegen tegenover hem de dag ervoor.

Vrouwen die samen met hun partner hebben gedronken zijn ook beter beschermd tegen de schadelijke effecten dan mannen; die hebben dat voordeel niet. Vrouwen drinken ook significant meer op de dagen die volgen na een negatieve gebeurtenis met hun partners dan mannen.

Wat zoveel wil zeggen dat samen proosten met elkaar en een aantal glaasjes drinken goed is voor de ondelinge band en voor een intiem moment van samenzijn, maar dat samen zuipen natuurlijk altijd verkeerd afloopt!

Lees ook:Mannen die wel een borrel lusten, verdienen meer geld
Lees ook:Hoe vrouwen drinken en hoe mannen drinken
Lees ook:Een stabiele relatie maakt stressbestendiger
Lees ook:Geef niet je partner, maar je ouders de schuld van relatiesores
Lees ook:Man heeft van bier 2x zoveel plezier als vrouw

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>