Man heeft van bier 2x zoveel plezier als vrouw

Inmiddels is duidelijk waaarom 5x zoveel mannen als vrouwen aan alcohol verslaafd zijn.

Het nuttigen ervan is voor het mannenbrein dubbel zo leuk als voor de hersenen van een vrouw…………

Onderzoekers bestudeerden wat alcohol precies met onze bovenkamer doet. Ze lieten mannelijke en vrouwelijke studenten drinken in het laboratorium en volgden wat er gebeurde met een hersenscan die de toename van het hormoon dopamine als gevolg van alcohol volgde.

Dopamine heeft meerdere functies: het zorgt voor een plezierig effect, de productie ervan neemt toe bij ervaringen door onder meer seks en drugs.

Hoewel beide geslachten ongeveer evenveel consumeerden, maakten de mannelijke proefpersonen meer dopamine aan dan vrouwen. Dit gebeurde in het gebied dat geassocieerd wordt met plezier, beloning en het ontstaan van verslavingen.

Onderzoeker Nina Urban: “Bij mannen was er ook een sterker verband met positieve effecten van dronken zijn. Dit kan bijdragen tot het verlangen naar alcohol en een hoger risico tot het ontwikkelen van een gewoonte.

Professor Anissa Abi-Dargham voegt daar aan toe: “Een andere belangrijke observatie in deze studie is de verminderde vrijmaking van dopamine na verschillende zware drinkpartijen. Dit kan verklaren waarom mensen steeds meer alcohol nodig hebben om hetzelfde effect te verkrijgen of waarom drinken een gewoonte wordt.”

Lees ook:Drank geeft vrouwen roze bril op werkelijkheid
Lees ook:Vrouw die bier drinkt is sexy én gezond
Lees ook:Dronken van verliefdheid? Dat klopt!
Lees ook:Hoe het komt dat feestjes op het werk vaak uit de hand lopen
Lees ook:Alaaf, oeps, hips: waarom ZIJ eerder dronken is dan HIJ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>