Alaaf, oeps, hips: waarom ZIJ eerder dronken is dan HIJ

Vrouwen hebben de laatste halve eeuw een enorme inhaalslag gemaakt. Ook qua slechte gewoontes.

Qua drinken, roken en blowen komen zij steeds dichter in de buurt van mannen.

Wreed van de natuur, maar waar: vrouwen kunnen zich minder alcohol veroorloven dan mannen en ze herstellen na een avondje flink doorzakken minder snel.

En dan: vrouwen bestellen ook nog eens vaak de foute drankjes…….

Komend weekend gaat een groot gedeelte van Nederland weer compleet uit z’n dak. Met carnaval geldt: rij veilig en vrij veilig! Het beste is dus je te LATEN rijden.

En mieter alles waar light op staat de deur uit en nuttig het ook niet buiten de deur.  In Amerika lopen alle obese mensen met een Diet-Cola en mensen met een normaal postuur drinken gewone frisdrank. Maar het is nog erger in combinatie met alcohol. Je wordt sneller dronken met een mix met een light-limonade dan met sap of frisdrank. En vooral dames maken deze (verkeerde) keuze nog weleens.

Voor een onderzoek boden wetenschappers 16 mensen 3 verschillende mixjes aan. Terwijl ze de eerste keer normale frisdrank met alcohol kregen, werd bij het tweede de drank gemengd met een lightversie. Bij het derde drankje dachten de proefpersonen dat ze eveneens alcohol hadden gekregen, maar daar ging het om een placebo-effect.

Zodra de deelnemers de drankjes achterover gewerkt hadden, moesten ze een blaastest afleggen om te zien hoe hoog het promillage in hun bloed was. Daarnaast stelden de wetenschappers nog enkele vragen zoals hoe dronken, moe of slecht ze zich voelden en of ze zelf dachten dat ze nog met de auto naar huis konden. Ze lieten de proefpersonen tevens een reactietest uitvoeren op de computer.

Het alcoholpeil van degenen die sterke drank hadden gekregen in combinatie met dieetfrisdrank was 18% hoger dan bij de personen die het gemengd hadden met gewone frisdrank. De light-drinkers scoorden bovendien opvallend slechter op de reactietest. Nochtans merkten de kandidaten op dat ze zelf geen enkel verschil ervoeren. ”Het zijn niet de kunstmatig suikers die het alcoholpercentage omhoog stuwen, maar het gebrek aan echte suikers zorgt dat de alcoholopname veel gemakkelijker gaat”, legt onderzoeker dokter Dennis L. Thombs uit.

Verder gaan de wetenschappers ervan uit dat het verteringsproces van suikerdrankjes meer tijd nodig heeft, waardoor de alcohol minder snel in het bloed zit. Anders geformuleerd: we worden ook dronken van een combinatie met gewone frisdrank, maar met een lightdrankje gaat het proces nog een sneller.

Lees ook:Vrouwen-kater is heftiger dan mannen-kater
Lees ook:Hoe vrouwen drinken en hoe mannen drinken
Lees ook:Hoe het komt dat feestjes op het werk vaak uit de hand lopen
Lees ook:Als zij meer zuipt dan hij is het enkele reis echtscheiding
Lees ook:Alcohol is een (sociaal) smeermiddel voor mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Alaaf, oeps, hips: waarom ZIJ eerder dronken is dan HIJ

  1. Pingback: Als zij meer zuipt dan hij is het enkele reis echtscheiding | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>