In de achtbaan word je eerder verliefd dan tijdens een etentje bij kaarslicht

Niks romantische dinertjes met wijn en kaarslicht. Hou op met naar kwelerige musea of concerten te gaan.

Wanneer je op stap gaat en je wilt stapelverliefd worden, kun je beter samen de spookkelder induiken of je tegen elkaar in een achtbaan aanwurmen……….

Dat komen we te weten uit het boek ‘Hartstocht’ van Tila Pronk, sociaal psycholoog aan de VU in Amsterdam. Ze bundelde hierin diverse onderzoeken en geeft een keur aan feiten en inzichten over de liefde.

Bij een eerste date leren potentiële partners elkaar op een ’frisse’ manier kennen als ze dat doen in een verrassender omgeving. Dat vergroot weer de kans dat het uitgroeit tot meer.

“Het is wetenschappelijk bewezen dat die koppels jaren later meer tevreden zijn”, aldus Pronk. “Een standaardetentje is voorspelbaar en daardoor minder interessant.”

Ook zogenaamde ’gearriveerde’ koppels kunnen hun verliefde gevoel terugwinnen door af en toe een adrenalinekick te nemen.

Ze benadrukt dat lichamelijke aantrekkingskracht het allerbelangrijkste aspect is van verliefdheid. “Maar door juist op een date te gaan sporten of naar een pretpark te gaan, hangt er meer spanning in de lucht. Daardoor is de kans groter dat er een fysieke klik ontstaat en die is in belangrijke mate weer belangrijk voor het al dan niet slagen van een relatie.”

Singles die naarstig op zoek zijn naar liefde, moeten volgens de onderzoeker hun vizier wijder openen. “Ga eens uit met andere mensen. En hou het luchtig. Dat vergroot de kans op succes.”

Dat succes is volgens Tila Pronk belangrijk omdat mensen die gelukkig zijn in de liefde, ook tevredener zijn met hun leven. Ze hebben minder kans om ziek te worden en leven zelfs langer. Wat volgens haar averechts werkt, is teveel nadenken.

“Een standaardetentje is niet bij voorbaat slecht. Maar maak de gespreksstof niet te zwaar. Vertel in eerste instantie niet teveel over persoonlijke problemen. Plan op de eerste date ook niet direct de rest van je leven. Dat werkt niet. Gewoon plezier maken, daar gaat het in eerste instantie om.”

Lees ook:Je ware liefde vind je niet aan een kroegtafeltje, maar wel in de achtbaan
Lees ook:Nederlandse psychologe promoveert op overspel
Lees ook:Een echte BLIND – DATE
Lees ook:Woensdag is de ideale dag voor de 1e date
Lees ook:Een gezonde levensstijl lukt beter als je het met je partner samen doet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “In de achtbaan word je eerder verliefd dan tijdens een etentje bij kaarslicht

  1. Pingback: Ga niet naar de Italiaan, maar wel naar een steakhouse voor een 1ste date | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>