Zo ziet flirten op de werkvloer eruit!

office-romanceHoewel er veel ~en volgens  onderzoeken~ ook bestendige relaties onstaan op de werkvloer, denken veel mensen dat het schadelijk is voor de carrière.

Overigens zijn er wereldwijd wel hele grote verschillen over de visie van liefde op de werkvloer………..

Zo blijkt uit een internationale enquête onder 51000 werknemers van Monsterboard.

39% van de werknemers is tegen liefde op het werk, ze zouden dus nooit een romantische relatie binnen de werkmuren beginnen, zeggen ze.

19% vindt het wel schadelijk voor de carrière, maar zou toch gaan daten met een collega.

De mening van medewerkers verschilt per land. Respondenten uit de Verenigde Staten zijn het meest tegen liefdesrelaties op het werk en ruim de helft zou nooit een collega daten. Deelnemers uit de EU zijn het meest relaxed over relaties op het werk, waar een kwart zegt ‘never dip your pen in the company ink’.

27% verwacht dat een romance hun carrière niet zal schaden.

Nederlanders zijn ook minder bang zijn voor carrièregevolgen. 28% vindt daten met een collega een ‘no go area’, 36% gelooft dat er niet veel kan gebeuren en wil best met een collega daten.

De Fransen bevestigen hun reputatie als land van de liefde, de helft zou ondanks mogelijke schade voor de carrière toch met een collega daten.

In Indiase is men stukken voorzichtiger, slechts 9% zou met een collega daten ook al kan dit schadelijk zijn voor hun carrière.

Zoals gezegd: Europeanen zijn over het algemeen ontspannen over liefdesrelaties op het werk: 35% vindt daten met een collega onschuldig en 24% zegt op zijn hoede te zijn voor romances als hij of zij zou weten dat het schadelijk zou kunnen zijn.

Hoe het eruit ziet volgens de Amerikanen? Nou zo!

Lees ook:Liefde op de werkvloer zorgt voor gedonder
Lees ook:Meer dan de helft van ons is weleens (stiekem) verliefd op een collega
Lees ook:Daten met een collega ‘moet kunnen’. Of niet?
Lees ook:Ook weleens verliefd geweest op een collega?
Lees ook:Collega’s vormen de storendste factor op de werkvloer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>