Let hij op je gezicht? Dan wil hij met je trouwen!

facetofaceMannen worden graag gezien met een welgevormde vrouw, maar dan alleen als het om seks gaat.

Mannen die een echtgenote willen, staren zich niet blind op haar lichaam, maar letten daarentegen veel meer op het gezicht en expressie van de dame in kwestie…..

Zo blijkt uit onderzoek van de University of Texas 375 mannen en vrouwen, waarover is gepubliceerd in ‘Evolution and Human Behaviour’.

De proefpersonen moesten foto’s  beoordelen, waarop iemand van de andere sekse te zien was, alleen waren hoofd en lijf afgeplakt.

Gevraagd werd te beslissen of ze een avontuurtje dan wel een langdurige relatie wilden aangaan met die persoon en ze mochten daarna één van de afgeplakte delen verwijderen.

Mannen die een kortstondige flirt in gedachten hadden, kozen er vervolgens vaker voor om het lichaam op de afbeelding prijs te geven.

Het tegenovergestelde bleek eveneens waar: mannen die een langdurige relatie voor ogen hadden, wilden eerder het gezicht zien.

“Zowel het lichaam als het gezicht vertelt iets over de vruchtbaarheid van een vrouw, maar ons onderzoek wijst uit dat mannen meer naar het lichaam ‘luisteren’ als het om een vrijage gaat”, tekende The Telegraph op uit het onderzoeksrapport van onder meer professor David Buss.

Bij vrouwen werd dit verschil niet waargenomen. Ongeacht of hun interesse uitging naar een minnaar of een echtgenoot; zij gingen overwegend op het gezicht af.

Lees ook:Kijkt hij naar je gezicht of naar je lichaam?
Lees ook:Vrouwen kijken nog meer naar borsten dan mannen
Lees ook:Lelijke mannen trouwen vaker dan mooie mannen
Lees ook:Man met brede kop populair bij vrouwen, maar niet voor eeuwig
Lees ook:Hoe groter de partner-keuze, hoe meer het een veekeuring wordt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Let hij op je gezicht? Dan wil hij met je trouwen!

  1. Pingback: En ook vrouwen willen graag een man met een lekker bekkie | Relatie

  2. Pingback: Hoe groter de partner-keuze, hoe meer het een veekeuring wordt | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>