Hoe groter de partner-keuze, hoe meer het een veekeuring wordt

‘Geen hand vol, maar een land vol’. Zo troosten we vaak iemand die nog of net weer alleen is.

In werkelijkheid is het zo dat hoe meer dates je hebt of hoe meer geïnteresseerden er je padje kruisen: hoe meer het uiterlijk van belang wordt.

Een groot aanbod maakt dat het kiezen moeilijker wordt……….

Het is reeds bekend in de wetenschap dat hersenen overweldigd kunnen worden door een teveel aan keuzes, waardoor de kwaliteit van beslissingen verslechtert. Psychologe Alison Lenton en econoom Marco Francesconi wilden weten of dit ook het geval was op de datingmarkt.

Daarom analyseerden ze cijfers van 84 speeddating evenementen, waar mensen een reeks potentiële dates gedurende 3 minuten ontmoeten. Vervolgens gaven de mannen en vrouwen door welke personen ze nog eens wilden zien.

Over het algemeen verkozen ze potentiële partners die groter, jonger en hoogopgeleid waren. Dames hebben een voorkeur voor niet te dunne mannen, heren voor vrouwen die geen overgewicht hebben.

Wat andere eigenschappen betreft, hielden de deelnemers rekening met hoeveel mensen van het andere geslacht aanwezig waren.

Met 24 personen gebeurde dit eerder op basis van snel te beoordelen eigenschappen als hoogte en gewicht.

Bij kleinere gezelschappen, waar mannen en vrouwen de kans hadden om langer na te denken, waren factoren als opleiding, baan en lifestyle belangrijker.

Uit eerder onderzoek bleek reeds dat mannen meer naar het lichaam van een vrouw kijken voor een onenightstand en haar gezicht als belangrijker beoordelen als het gaat om de keuze van een levenspartner.

Maar als het brein dus voor een groot aanbod wordt gezet, maakt het beslissingen op basis van wat het snelst te beoordelen is. Dan wordt het al snel een veemarkt. En dan gaat de buitenkant voor de binnenkant.

Lees ook:Hoe betrouwbaar is jouw date? Lees de recensies van de exen!
Lees ook:Mannen: dansen met je donder!
Lees ook:Waarom vrouwen en mooie mannen meer zoenen
Lees ook:Vrouwen worden geen vriendinnen met slettebakken
Lees ook:Mannen denken al gauw een filmsterren-uiterlijk te hebben

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>