ZWARTE DAG: opnieuw kindje dood als gevolg van vechtscheiding

Het is een zwarte dag kopt De Telegraaf met grote chocoladeletters en het is waar.

Opnieuw is een onschuldig kind van 3 jaar het slachtoffer geworden van een doorgedraaide vader in een vechtscheiding.

Had de politie eerder binnen moeten vallen om de boel te redden?

Wat zouden WE met z’n allen kunnen doen als samenleving om de golf aan vermoorde kinderen van vechtscheiders te stoppen?

De 40-jarige man die zichzelf en zijn dochtertje vandaag van het leven heeft beroofd in het Limburgse Reuver, zou gefrustreerd zijn geweest over de omgangsregeling met zijn kind.

De dader hield zijn kindje urenlang gegijzeld, nadat hij zijn 20-jarige ex-vriendin in haar been schoot.

De politie zegt te hebben begrepen dat hij ontevreden was over de bezoekregeling en dat hij tegen de onderhandelaars heeft gezegd dat hij vandaag met de gijzelingsactie een stomme streek heeft uitgehaald.

De man had tegen de politie gezegd dat hij gewapend was met een uzi en een handgranaat. Hij vroeg om 12.30 uur nog een half uur om te knuffelen met zijn dochter en beloofde daarna vrijwillig naar buiten te komen. Dat gebeurde niet.

De man en het meisje werden om 15.00 uur ‘s middags dood aangetroffen in het huis. Agenten vonden hun lichamen op de bovenverdieping.

De burgemeester van Reuver zegt diep geraakt te zijn door de tragedie die zich vandaag heeft afgespeeld in de woning aan de Zonnedauw. “Een zwarte dag voor Reuver”, zei burgemeester Petra Dassen donderdagmiddag op de persconferentie.

De woning waar de man zich verschanste met zijn 3-jarige kind, is de woning van de ouders van zijn 20-jarige ex-vriendin. Zij ligt gewond in het ziekenhuis. Op het moment van de persconferentie was de moeder nog niet op de hoogte van de dood van haar kind, aldus de burgemeester.

Iedere keer opnieuw verbaas ik me erover dat er mensen zijn die een leven verwekt hebben en dan datzelfde leven weer doden. Omdat het is misgegaan in een relatie. Dat is apenliefde. Wat zeg ik: die doen het nog beter.

Geen enkele omgangsregeling na een scheiding voelt als perfect. Co-ouderschap geeft gelazer en een regeling van weekenden en vakantie eveneens. Maar als je daarvoor het leven van je kind afpikt, begin ik toch erg aan het woord liefde te twijfelen.

Het heeft een naam: een gezinsdrama.

Ik weet niet hoe de 3-jarige heette. Ik brand een kaarsje voor haar.

Lees ook:Opnieuw dodelijk partnergeweld in Amsterdam
Lees ook:Dodelijk partnergeweld afgelopen nacht in Steenwijk
Lees ook:Piloot stalkt zijn ex vanuit de lucht
Lees ook:HEFTIG: scheiden moet simpeler worden na gezinsmoorden
Lees ook:Vader castreert eigenhandig 57-jarige vriend van zijn 17-jarige dochter

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>