Belgische vrouw trouwt zaterdag met zichzelf

NancyBaensEen koets met paarden, een afgehuurde feestzaal, een op maat gemaakte trouwringen, een huwelijksreis, een bruid, hee: maar géén bruidegom.

De 29-jarige Vlaamse Nancy Baens heeft altijd gezegd dat ze voor haar 30ste zou trouwen. Dat is deze maand, maar detail: de man in kwestie is er nog niet…..

“Dus trouw ik met mezelf”, aldus de aanstaande bruid in Het Nieuwsblad.

Een vrijgezellenfeest met véél hapjes en cocktails aan de Belgische kust heeft Nancy vorige maand al gehad.

“Het was fantastisch. Mijn vriendinnen stuurden me overdag naar de winkels. Mijn huwelijksreis is een wereldreis van 1 jaar lang, en ze wilden dat ik 2 items kocht die ik kan meenemen. Ik koos een beer en een armband van Mickey Mouse. Telkens ik in een nieuw land kom, moet ik de beer en armband fotograferen en de foto op Facebook gooien.”

Een vrijgezellenfeest zonder mannen is normaal, maar in het huwelijk treden in je uppie, zoals Nancy op 21 september gaat doen, is nog niet vaak vertoond in België.

“Naar mijn weten ben ik de eerste in België die dat doet’, zegt Nancy, die in het dagelijks leven accountmanager is van de autolease-afdeling van KBC. “Mijn droomman heb ik nog niet gevonden. Ik heb wel al een paar relaties gehad, maar die zijn niet goed afgelopen. Dus heb ik beslist om gewoon met mezelf in het huwelijk te treden.”

In 2009 trouwde de Belg Johan de Poorter met zichzelf en in 2010 deed de Taiwanedse Chen Wei-yih hetzelfde.

10 jaar geleden ging de Haarlemse kunstenares Jennifer Hoes (1973) haar ook voor. Ze moedigt Nancy in De Telegraaf van vandaag aan lekker in het huwelijksbootje te stappen zaterdag.

“Trouwen is toch een meisjesding met die jurk en mooie schoenen. Waarom zou je dat niet voor jezelf doen? Ik krijg nog wel eens mails van vrouwen die ook met zichzelf zijn getrouwd. Ik sta er voor 100% achter dat ik het zo gedaan heb en zou niet van mezelf willen scheiden. De belofte van trouw aan mezelf gaf juist ruimte aan een gezonde relatie met een ander. Ik heb op mijn eigen bruiloft mijn huidige vriend ontmoet. Hij was de zanger.”

Lees ook:Britse vrouw trouwt zichzelf en kust haar spiegelbeeld
Lees ook:Trendy: trouwen met jezelf
Lees ook:De echtgenote van je vader overnemen
Lees ook:Belgische transseksueel ondergaat euthanasie na mislukte geslachtsverandering
Lees ook:Trouwjurken passen voor de fun en JA zeggen tegen jezelf

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>