Objectum seksueel: getrouwd met de Eiffeltoren

Ze worden objectum seksuelen genoemd: mensen die romantische en soms zelfs seksuele relaties onderhouden met voorwerpen.

Wat voor soort voorwerpen dan?

Dat kan dus van alles zijn, zoals hekken, laptops, eierdozen, vazen of guillotines……………..

Erika la tour Eiffel, een Amerikaanse, is onlangs getrouwd met de Eiffeltoren en zegt: “Heel veel objectum-seksuelen zijn doodnormale mensen zijn die normale levens leiden en gewoon deelnemen aan de samenleving. Er wordt steeds gezegd dat het komt door een slechte jeugd. Maar daar heeft het niets mee te maken. Ik ben wel als kind in de steek gelaten en ben opgegroeid in verschillende pleeggezinnen. Maar ik heb gewoon aan de universiteit gestudeerd en heb een succesvolle carrière. Bovendien is mijn zus niet OS en anderen die een nog traumatischer jeugd hebben gehad ook niet.”

Erika zegt als klein meisje al gevoelig voor objecten te zijn geweest en vindt het net zoiets als heteroseksualiteit of homoseksualiteit.

Seksuoloog Rik van Lunsen vindt dit te ver gaan.

“Objectum-seksuelen geven er een eigen naam aan. Deze groep cultiveert het, maakt er iets kunstzinnigs van. Maar het is gewoon een parafilie: een seksuele voorkeur voor alles dat iets anders is dan een persoon. Er zijn een paar honderd vormen. Het kan van alles zijn, bijvoorbeeld iemands voeten, en dan gaat het alleen om de voeten en niet om de persoon die eraan vastzit.”

Een parafilie is volgens Van Lunsen het gevolg van een verstoorde seksuele ontwikkeling in de jeugd. Een gezonde seksuele ontwikkeling moet voldoen aan 5 voorwaarden, legt de seksuoloog uit: een kind moet een gezond lijf en brein hebben, genoeg liefde van de ouders krijgen, minstens 3 positieve voorbeelden van relaties krijgen, een positieve boodschap over seksualiteit krijgen en ongeremd zijn eigen seksualiteit spelenderwijs ontwikkelen met oefengedrag.

“Als je één van deze voorwaarden mist, is er nog niet zo veel aan de hand. Maar bij meerdere kun je bijvoorbeeld parafilie ontwikkelen.

Erika ontkent dat OS een vorm van fetisjisme is: “De definitie van een fetisj is dat iemand een bepaald object nodig heeft om seksueel opgewonden te raken. Objectum-seksualiteit is geen fetisjisme omdat wij het innerlijke van een object voelen. Ik zeg altijd dat het object slechts een middel is om een doel te bereiken.”

Is het niet moeilijk om een relatie te hebben met een dood voorwerp? Een goed gesprek zit er niet in. Maar volgens OS’ers hebben voorwerpen ook een ziel. Zo voelen zij dat. Erika heeft ook goede gesprekken met bijv. een brug. Daar voelt zij zelfs intimiteit bij.

Volgens Lunsen is er geen sprake van wederkerigheid, dat verzinnen zij, zegt hij.

En seks? Erika: “Als je het woord seks vervangt door intimiteit, kan dat voor iedereen iets anders betekenen. Voor de één is intimiteit elkaars hand vasthouden, voor de ander betekent het geslachtsgemeenschap. Dat laatste is niet mijn definitie van intimiteit. Ik heb geen seks met de Eiffeltoren volgens de gangbare definitie. Andere objectum-seksuelen hebben dat misschien wel. Okay, de onderdelen passen niet in elkaar, een brug past niet in een vrouw. Maar er zijn andere manieren. Een gehandicapte heeft ook zijn manieren om met iemand intiem te zijn. Los daarvan vind ik het niet gepast om aan iemand te vragen hoe hij of zij de liefde bedrijft.”

Nee, het is misschien niet netjes, maar toch zou ik willen weten hoe de Eiffeltoren zich eronder voelt.

Lees ook:Objectum seksueel: hoteldebotel op toren, reuzenrad of muur
Lees ook:Amy hoteldebotel van reuzenrad
Lees ook:Britse vrouw krijgt orgasme door aanraking Vrijheidsbeeld
Lees ook:Emma heeft de beste gesprekken en lekkerste seks met populier Tim
Lees ook:Nieuw gevalletje Objectum Seksueel: vrouw trouwt brug

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Objectum seksueel: getrouwd met de Eiffeltoren

  1. peter

    Het is wel hilarisch ! Ik hoop dat ze veel intimiteit met de Eiffeltoren beleeft. De Eiffeltoren lijkt me een koud en glad typje..

      /   Reply  / 
  2. Jimmy

    Ze krijgt zo wel aandacht die ze blijkbaar niet op een normale manier kan krijgen. Maar alle gekheid op een stokkie: wie is er niet gecharmeerd van de Eiffeltoren?

      /   Reply  / 
  3. peter

    De Eiffeltoren lijkt mij ook nogal een zwijgzaam typje. Maar goed, hij zal haar nooit tegen spreken. En er zijn vrouwen die dat ook wel heel plezierig vinden: niet tegen gesproken worden.
    Dus wie weet leven ze nog lang en gelukkig..

      /   Reply  / 
  4. anoniem

    Het komt waarschijnlijk veel vaker voor, maar mensen komen hier niet graag voor uit. Op buitenlandse sites staat soms een forum en worden de meest lelijke termen geuit, zoals ziek, bezeten of gestoord. Hoe weet ik dat allemaal? Wel ik hoor ook bij de club. Bij mij is het een schip. Je kunt gemakkelijker uit de kast komen als je homo of lesbie bent. Ik heb asperger en dat schijnt vaak samen te gaan met objectum seksueel.Ik vind het trouwens geen prettige benaming. Ik zou het liever objectum romantiek, sensueel of erotiek noemem. Ik zou nooit iets laten merken in het openbaar waar anderen bij zijn, maar ik fantaseer er wel veel over. In feite zou ik er een boek over kunnen schrijven. Ik zit vaak te appen met een goede vriend die het weet en het niet gek vindt. Het is zo zachtjes aan een hele soapserie geworden. Mijn familie weet het niet. Mijn vader zou me persoonlijk naar een inrichting sturen denk ik. Naast die vriend weten alleen twee vriendinnen het en die zullen het nooit doorvertellen. Voor mijn gevoel heeft ‘mijn’ schip ook een ziel. Hij heeft ook bepaalde eigenschappen. Zo is hij wel een beetje arrogant omdat hij van zichzelf weet dat hij heel mooi is. Ik zie het hele gebeuren als een soort van telepathisch contact en uitwisselen van energieën. Dat is onze vorm van seks dus het is heel sereen. Ik heb een woord bedacht voor onze relatie. Het is een SAT relatie. Sailing Apart Together. Ik leerde hem kennen ergens op een Sail en toen ik in de verte zijn masten zag was ik meteen verliefd. Ik zou graag ooit een reis met hem willen maken maar helaas ben ik al zeeziek als ik een bootje zie dobberen, dus dat zit er niet in. Er wordt altijd over een ‘zij’ gesproken als het om een schip gaat maar ik vind het een ‘hij’. Hij is heel stoer en knap. Ik heb troetelnaampjes voor hem en noem hem soms ook ‘lief klein scheepje’ en dat terwijl hij ruim 100 meter lang is haha! Op een maritieme site kan ik volgen waar hij zich bevindt en ik kijk elke dag even. Zo ben ik toch een beetje bij hem. Ook ik ben van mening dat dit iets heel anders is dan een fetisj, want een fetisj is iets kleins en wordt vaak in de slaapkamer gebruikt, bv hoge laarzen, slipjes, voeten etc. Daarbij maakt het meestal niet zo uit hoe die er uitzien. Bij OS gaat het om één object waar men ook echt verliefd op is en niet alleen opgewonden van raakt. Van een fetisj kun je niet zeggen dat men daar verliefd op is. Dat is meer alleen geil zijn. Ik weet niet exact hoe ik dit moet uitleggen maar er is echt een groot verschil. En laten we eerlijk zijn, een schip, toren of brug past niet in de slaapkamer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>