10 leugens die singles 40+ zichzelf aanpraten

single1Je kent er vast ook wel zo eentje: het type eeuwige vrijgezel (‘mij niet gezien met zo’n vrouw’) of zeurende single (‘alle mannen zijn hetzelfde’).

Veel alleengaanden boven de 40 jaar hebben zich erbij neergelegd alleen door het leven te gaan, terwijl ze eigenlijk diep van binnen best dat hoofd op die ene schouder zouden willen leggen.

Maar ze hebben zo hun vastgeroeste ideeën in hun hoofd, waarmee ze zichzelf en een eventuele nieuwe lover in de weg staan……

Op YourTango zet relatiecoach Ronnie Ann Ryan de top 10 op een rijtje en daaronder het antwoord dat zij haar clënten altijd geeft,

1. Alle leuke mannen/vrouwen zijn bezet.
Dit is statistisch gezien onjuist. Als er gescheiden wordt, komen er meestal 2 mensen op de datingmarkt. Sterker nog, er zijn nog nooit zoveel 40-, 50- en 60-plussers single geweest als nu.

2. Ik heb mijn grote liefde al gehad
Het zijn vaak de weduwen en weduwnaren die dit over zichzelf denken, vooral als ze een goede relatie hadden met hun overleden partner. Het is voor de hand liggend om te denken dat zoiets moois je maar 1 keer overkomt. Maar dat je een goede relatie had is precies de reden waarom je er van uit kunt gaan dat het nogmaals kan.

3. Liefde is alle problemen erom heen niet waard
Teleurgesteld en ontmoedigd door slechte ervaringen met daten maakt soms dat mensen het maar opgeven. Totdat ze hem of haar eindelijk hebben gevonden en zich realiseren dat het alles wel waard is.

4. Als het geen ’10′ is, ben ik niet geïnteresseerd
De perfecte partner bestaat niet en zelf ben je het ook niet

5. Hij/zij is nooit zo leuk als mijn vriend(inn)en zijn
Daar ben je mee opgegroeid, ze kennen je van haver tot gort. Een partner zal dat nooit kunnen inhalen, maar als je er daarom nooit aan begint, zul je dat ook nimmer bereiken.

6. De meeste mannen zijn liegen, bedriegen en zitten achter alle vrouwen aan. De meeste vrouwen is het alleen maar om je geld te doen.
Iemand heeft je hart gebroken en ‘zo zijn ze nou eenmaal’, dus je begint er niet meer aan. Stoppen met dit uitgaanspunt zal je helpen om wel leuke mensen te ontmoeten.

7. Ik kom nou nooit eens een interessante man/vrouw tegen
Dit denken veel mensen die niet daten. Door meer uit te gaan, ontmoet je vaker interessante mensen

8. In mijn omgeving heeft iedereen al een partner
Misschien zijn het er wat minder, maar er zijn nu zoveel mensen single dat dit niet klopt.

9. Mannen/vrouwen van tegenwoordig zijn niet geïnteresserd in een echte relatie.
Wat een onzin. Je bent geen uitzondering. Dat wat jij zoekt, zoeken zovele mensen in hun leven. Daar moet je je voor open stellen.

10. Ik heb geen tijd om te daten
Dat is een kwestie van prioriteiten stellen.

Lees ook:Kinderen hebben werkt op de singlemarkt in je voordeel
Lees ook:Nederlandse mannen begeren Lonneke Engel
Lees ook:100 singles
Lees ook:Zo ziet flirten op de werkvloer eruit!
Lees ook:Single vrouw hoeft geen man

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>