Gezonde, slanke en avontuurlijke types zoeken elkaar

De zogenaamde niche-markten binnen de datingsector vliegen als paddestoelen uit de digitale grond.

Zo was er natuurlijk al dating voor hogeropgeleiden, maar nu is binnen die markt nog een gat aangetroffen: namelijk voor singles die niet alleen hersens hebben, maar dat in hun leven integreren met een gezond, sportief en avontuurlijk bestaan……..

Om lid te worden van SportersUnited moet je als vrijgezel gemiddeld minimaal 2x per week sporten, een gezond BMI hebben, niet roken en de eigen gezondheid en die van anderen serieus nemen.

Uit onderzoek van de site samenwerking met InHolland Rotterdam blijkt dat slechts 3 van de 140 respondenten aangaf geen waarde te hechten aan gezond leven. Het grootste deel van de respondenten die gezond leven belangrijk vinden, willen ook een partner die hier hetzelfde over denkt.

Zo vindt slechts 7,5% van de niet-rokers het prima als de partner rookt. Bij de rokers is dit 78,8 %. Bijna de helft van de niet-rokers (46,3%) vindt het ‘vies, maar geen reden om de relatie te verbreken of niet aan te gaan’. Een ander groot deel (38,8%) vindt het ‘ronduit smerig en ziet een relatie echt niet zitten’. Het grootste deel van de mensen die het belangrijk vindt om gezond te leven, vindt het ook belangrijk dat de partner gezond leeft. 49,2% vindt het heel erg belangrijk en precies even veel mensen vinden het zelfs een pre.

Daarnaast vindt de meerderheid van de mensen die het belangrijk vindt om gezond te leven, het een pre als de partner sport (52,3%). Slechts 15,4% vindt dit niet belangrijk. Ook op gebied van gewicht geldt dit. 29,2% van de mensen die het belangrijk vinden om gezond te leven en hier bewust mee omgaan vinden het onwenselijk dat de partner te zwaar is. Tussen de 5 kg en 10 kg te zwaar vindt meer dan de helft nog wel acceptabel. Wat de mannen belangrijk vinden, vinden de meeste vrouwen ook. Het grootste verschil is te vinden op gebied van overgewicht.

Zo vinden zowel veel mannen als vrouwen 5 tot 10 kg te zwaar nog acceptabel. Echter maakt het meer vrouwen dan mannen niet uit als de partner te zwaar is (respectievelijke 13,7% tegenover 3,1%).

Inmiddels telt Sporters United 130 leden en dit aantal is groeiende.

Lees ook:Helft Nederlanders heeft spijt van liefdeskeuzes
Lees ook:Slecht dansen is op de singlemarkt geen probleem
Lees ook:Merendeel singles 50+ wil nooit meer samenwonen
Lees ook:Singles van nu zoeken iemand die maatje en minnaar kan zijn
Lees ook:Wat wil de zoekende single van in de 50, 40, 30, 20 ?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>