Daten met een collega ‘moet kunnen’. Of niet?

Liefde op de werkvloer: het gebeurt steeds vaker, maar het is in een hoop bedrijven ‘not done’.

Er zijn zelfs werkgevers die in het arbeidscontract wat ondertekend moet worden, bepalen dat het niet getolereerd is en indien toch: moet het direct gemeld worden.

Vaak vindt dan voor 1 van beide duifjes overplaatsing naar een andere afdeling plaats.

Ook is het bekend dat het voor de verliefden dan wel spannend mag zijn, maar dat andere collega’s zich storen aan getortel en dat het ten koste gaat van de productiviteit.

Toch vinden steeds meer mensen dat het moet kunnen….

Zo blijkt uit online onderzoek van Uitzendbureau Unique onder 555 respondenten.

45% van de Nederlandse werknemers vindt dat daten met een collega moet kunnen. Daarnaast geeft 15% aan het niet bezwaarlijk te vinden als collega’s met elkaar daten, maar zij stellen wel als voorwaarde dat de één geen manager van de ander is.

Dat bezwaar telt voor anderen juist niet. 8% wil juist daten met een manager; zij gaven aan alles te doen voor promotie. Toch is een liefdesrelatie met een collega voor  32% nog steeds een taboe. Voor hen geldt dat zij nog liever ontslag nemen, dan met een collega daten.

“Rond Valentijnsdag peilen we inmiddels al 3 jaar achtereen de stand van liefde op de werkvloer”, aldus Raymond Puts van Unique. “De mate waarin liefde voorkomt zien we niet echt veranderen, maar wel de manier waarop men ernaar kijkt. In 2010 was het nog 24% die flirten met een leidinggevende niet vond kunnen, nu ligt dat percentage maar liefst 10% lager.”

Lees ook:Zo ziet flirten op de werkvloer eruit!
Lees ook:Helft van werkende Nederlanders is weleens verliefd op collega
Lees ook:Ook weleens verliefd geweest op een collega?
Lees ook:Over liefde tijdens kantooruren
Lees ook:Relatie op de werkvloer: geen half werk graag

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>